Ce să consumi în fiecare dimineață și ce să eviți la micul dejun. Ziua ta va deveni mai bună
Majoritatea oamenilor respectă regula primei mese serioase din zi. Cu toate că mănâncă la micul dejun și nu pleacă pe ușă cu stomacul gol, produsele pe care le consumă nu sunt foarte bune. Care sunt regulile care te ajută să îți îndeplinești de minune activitățile? Mulți dintre oameni nu sunt conștienți de cât de mult înseamnă acest lucru. Ce trebuie să faci la micul dejun și care sunt lucrurile pe care trebuie să le ai pe masă?
Reguli pentru micul dejun: ce să consumi în fiecare dimineață?
Nu a fost demonstrat științific faptul că micul dejun este cea mai importantă masă, dar mulți oameni respectă regula de a nu pleca de acasă nemâncați. Există totuși multe motive pentru care este benefic să mănânci dimineața ceva sănătos.
O masă echilibrată care are proteine, grăsimi sănătoase și fibre te poate ajuta să îți desfășori activitatea așa cum îți dorești. În felul acesta ai toate șansele să ai o zi productivă și plină de energie.
Nu mai există nici riscul să mănânci exagerat de mult în pauza de masă de la prânz dacă ți-ai luat deja porția de alimente pline de nutrienți încă din prima parte a zilei.
Mulți spun că nu au poftă de mâncare la primele ore ale zilei, dar e necesar să consumăm ceva pentru a ne păstra nivelul hormonilor la cote optime. Este foarte bun și un pumn de fructe uscate sau o lingură de migdale ori unt de arahide cu fructe proaspete.
Este bine să nu alegi ceva dulce. Este des întâlnită regula ca la prima masă să mâncăm cereale cu lapte, iaurt sau ovăz cu lapte ori clătite.
Ce trebuie să mănânci?
Trebuie să știi că nivelul energiei tale se va prăbuși mai brusc dacă vei consuma astfel de produse la micul dejun. E perfect să alegi echilibrat și ceva sărat precum: o omletă, ouă fierte tari/moi, legume, brânzeturi sau mezeluri de calitate luate de la producători.
Unii oameni adoră să consume doar carbohidrați la primele ore ale dimineții. Nu este suficient să mănânci un covrig cu unt sau o felie de pâine prăjită. Un mic dejun perfect combină proteinele cu carbohidrații și cu legume.
Poți să mănânci ouă cu legume, iaurt grecesc cu fructe sau nuci și semințe. Cu siguranță te vei simți sătul și foarte mulțumit de cele servite. Mai ai la îndemână opțiunea să servești doar un ceai sau câteva pahare de apă, ulterior la scurt timp să mănânci.