Clătitele se numără printre cele mai delicioase deserturi. Cu miere, gem sau ciocolată, sunt nelipsite de pe mesele noastre. Sunt foarte ușor de preparat, dar dacă veți încerca trucul de astăzi, aluatul va ieși extrem de pufos.
Dacă ai poftă de ceva dulce acum și nu ai răbdare să gătești ore în șir, clătitele sunt cea mai opțiune a ta. Cu siguranță nu există gospodină iscusită care nu știe să facă clătite.
Cu toate acestea, mereu este loc de mai bine, așa că astăzi vă vom prezenta un mic truc pe care îl puteți folosi, astfel încât aluatul clătitelor să iasă mai aerat și pufos ca niciodată.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de oțet sau suc de lămâie în lapte și lasă-l să stea 5 minute înainte de a-l folosi. Acest truc ajută la obținerea unei texturi mai aerate și pufoase, similar cu utilizarea de lapte bătut.
Clătitele sunt foarte ușor de preparat și pot fi consumate cu diverse sortimente. Indiferent de umplutura pe care o alegeți, cel mai important lucru este să vă iasă bine aluatul. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru această rețetă:
Pentru început, cernem făina într-un castron mare, după care spargem toate ouăle în același castron și adăugăm sarea. În tot acest timp pregătim și laptele.
Turnăm circa 1/3 din lapte și amestecăm foarte bine cu o lingură de lemn. Vom obține o pastă groasă în care se pune apoi untul topit. Mai apoi, diluăm aluatul treptat, cu restul de apă rece.
Amestecăm foarte bine pentru a nu se forma cocoloașe. Aluatul trebuie să-l lăsăm în jur de 30 de minute la frigider. După, începem procesul de coacere, care este același ca în cazul clătitelor obișnuite. La final, umpleți clătita cu ce sortiment doriți. Poftă bună!