26 sept. 2023 | 16:35

Ce să adaugi în mămăligă imediat ce ai stins focul. Aşa fac marile gospodine, va ieşi cremoasă şi gustoasă

Utile
Ce să adaugi în mămăligă imediat ce ai stins focul. Aşa fac marile gospodine, va ieşi cremoasă şi gustoasă

Mămăliga este nelipsită de pe mesele românilor. Acest preparat tradițional este folosit destul de des ca și garnitură pentru anumite preparate. Însă, o bună parte dintre gospodine întâmpină dificultăți în realizarea acesteia. Din fericire, există o serie de trucuri cu care nu puteți să dați greș. Spre exemplu, se pare că există un ingredient care adăugat la final îi poate oferi o consistență cremoasă dar și un gust bun. Află, din rândurile de mai jos, care este acela.

Cum poți obține cea mai gustoasă mămăligă?

Pentru mulți, gătirea acestui preparat nu este o sarcină ușoară. Ca orice fel de mâncare, acesta impune o serie de dificultăți. Bucătarii au dezvăluit o serie de secrete prin care poți obține o mămăligă ca la carte.

Citește și: Cât de multă sare trebuie să pui în mămăligă. Secretul care te ajută enorm

Cum previ formarea cocoloașelor?

Primul pas constă în punerea apei la fiert. Imediat după ce am pus apa la fiert, putem adăuga un praf de sare și unul de mălai în apa. De asemenea, este important să punem restul de mălai în apă când aceasta fierbe și nu clocotește.

În acest fel, cocoloașele nu se vor forma. O bună parte dintre bucătari optează pentru folosirea laptelui în detrimentului apei. Acest lucru, îi poate oferi un gust delicios.De asemenea, dacă nu dorești ca aceasta să se lipească, este indicat să amesteci din când în când. Potrivit gospodinelor, mămăliga se ține pe foc aproximativ 10-15 minute.

Citește și:  Cât mălai se pune la un litru de apă. Cantitatea exactă pentru o mămăligă ca la stână

Ce să adaugi la final?

Pentru un plus de savoare, gospodinele obișnuiesc să adauge și puțin unt. În așa fel, mămăliga va avea o consistență cremoasă. De asemenea, gustul va fi unul mult mai bun. Foarte mulți bucătari optează pentru adăugarea acestui ingredient. În plus, este important să adăugați untul după ce opriți focul. Alături de unt, o parte din gospodine adaugă și brânză.

Bucătarii preferă să scoată mămăliga pe un tocător de lemn. În acest fel, aburii nu se vor ridica. În plus, tocătorul de lemn va absorbi execesul de apă din mămăligă. Când aceasta e gata, o puteți tăia în felii și o puteți servi alături de brânză sau sarmale. Dacă puneți în aplicare aceste trucuri, veți obține o mămăligă delicioasă. În plus, sunt șanse mari să nu dați greș cu aceasta.

Citește și: Cum faci mămăliga la cuptorul cu microunde. Secretul pentru a ieși exact ca la aragaz

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Castelul din România care i-a sedus pe americani. Turiștii se înghesuie în acest loc
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
S-a dat ordin pentru TOATĂ ROMÂNIA. Noile reguli de transport sunt deja în vigoare
Capital.ro
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Tribunalul Iaşi, după ce românca a dat în judecată Casa de Pensii: "Pensia a fost calculată corect"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
O nouă EPIDEMIE în TOATĂ Europa. BOALA care FACE deja RAVAGII
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro