Ardeii umpluți sunt preferați de mulți gurmazi. Acest fel de mâncare tradițional este absolut delicios și nici nu se prepară greu. Însă pentru ca ardeii să aibă un gust bun, trebuie să știți ce să adăugați în carnea tocată. Multe gospodine procedează așa!
Ardeii umpluți reprezintă un preparat de bază în bucătăria românească. Ei se gătesc de regulă cu carne tocată slabă sau grasă, dar trebuie să aveți mare grijă la textura și compoziția cărnii. Dacă alegeți carne slabă, este esențial să adăugați un ingredient secret pentru ca ardeii să iasă delicioși. În acest mod, carnea nu se întărește, iar aromele se păstrează intacte.
Atunci când cumperi carne tocată slabă din comerț, pentru a prepara ardei umpluți, adaugă o lingură de ulei de floarea soarelui la fiecare kilogram de carne. Acest lucru va îmbunătăți frăgezimea cărnii și va oferi umpluturii o textură mai plăcută. Este un truc simplu, dar eficient, care va face diferența în gustul final al preparatelor tale tradiționale.
Curăță ardeii de cotoare, taie capacul lor și spală toate semințele care sunt în interior. Călește ceapa în puțin ulei și după ce s-a rumenit adaugă pasta de tomate și câteva linguri de apă. Călește împreună câteva minute, ulterior pune peste toată compoziția orezul spălat în prealabil și amestecă 2-3 minute.
Adaugă pătrunjelul tocat mărunt, iar mai apoi amestecă toată carnea tocată (porc, vită sau amestec) cu oul, cimbrul, sarea și piperul. Umple ardeii ușor, fără să îndeși carnea, pentru că altfel s-ar întări în timpul fierberii, ulterior pune bucățile rând pe rând într-o oală cu apă.
Se dă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, iar când sunt la jumătatea procesului pune o jumătate de cană de apă amestecată cu bulion de preferat de casă în recipient. Mai lasă ardeii la cuptor după acest pas aproximativ 10-15 minute până când ardeii sunt făcuți bine.
Se servesc alături de iaurt sau smântână și puțin pătrunjel presărat pe deasupra. Unii oameni iubesc să îi mănânce cu sucul lor format în oală la cuptor, în timp ce alții vor să îi consume ca atare. Sunt delicioși dacă pe lângă ei strecori în recipient și câteva roșii cherry sau roșii normale. Poți să le oferi invitaților mămăligă sau pâine alături.