17 aug. 2024 | 15:51

Ce să adaugi în bulion pentru un gust desăvârșit. Ingredientul de aur care face diferența, va ieși mult mai bun

Sfaturi Culinare
Ce să adaugi în bulion pentru un gust desăvârșit. Ingredientul de aur care face diferența, va ieși mult mai bun
Ce să adaugi în bulion pentru un gust desăvârșit. Ingredientul de aur care face diferența, va ieși mult mai bun

Gustul bulionului de casă va fi mult mai bun dacă adaugi în compoziție câteva ingrediente care să îi dea aromă. O spun gospodinele cu experiență, care prepară de zeci de ani bulion pentru iarnă. Cum se face acesta, pas cu pas, și ce să adaugi pentru un gust desăvârșit, pe lângă roșii și sare.

Bulion de casă cu un gust desăvârșit

Fie că îl folosești pentru supe, ciorbe, tocănițe sau sosuri, bulionul de casă oferă o savoare aparte mâncărurilor. Pentru a obține o pastă de roșii cu un gust deosebit, secretul constă într-un ingredient care face diferența și care va transforma bulionul tău într-un preparat cu adevărat special.

Frunzele de țelină, căci despre ele este vorba, sunt adesea subestimate și trecute cu vederea în favoarea rădăcinii de țelină, dar ele sunt de fapt un adevărat potențiator de aromă. Acestea adaugă o notă subtilă de prospețime, care completează perfect dulceața naturală a roșiilor din bulion. În combinație cu alte ingrediente și plante aromatice, precum busuiocul, frunzele de țelină aduc un echilibru perfect între arome și transformă bulionul dintr-un ingredient simplu într-un preparat cu un gust aparte.

Ingrediente:

  • 5 kg de roșii coapte, de preferat soiuri cărnoase
  • 1 legătură generoasă de frunze de țelină
  • 1 legătură de busuioc proaspăt
  • 2 linguri de sare (sau după gust)
  • 1 lingură de zahăr (opțional, pentru a echilibra aciditatea roșiilor)
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2-3 frunze de dafin
  • piper negru boabe

Mod de preparare

Spală bine roșiile și taie-le în sferturi. Îndepărtează cotoarele și, dacă dorești un bulion mai fin, îndepărtează și semințele. Într-o oală mare, adaugă roșiile, acoperă oala și lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când, până când acestea se descompun și eliberează sucul.

După ce roșiile au dat în colocot, dă-le prin mașină sau prin robotul de bucătărie, pentru a separa cojile și semințele de pulpă. Adaugă frunzele de țelină, foile de dafin și busuiocul. Acoperă din nou oala și lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute. Aceste verdețuri vor infuza bulionul cu un gust proaspăt și intens.

După ce amestecul a fiert suficient, îndepărtează frunzele de dafin și adaugă piperul și sarea. Dacă bulionul este prea acru, pune și zahăr, pentru a echilibra aciditatea. Dacă dorești un bulion foarte fin, poți trece amestecul printr-o sită fină pentru a îndepărta orice rest de pulpă. Toarnă bulionul fierbinte în borcane sterilizate, sigilează-le bine și pune-le la sterilizat în baie de apă pentru 30 de minute.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Iulia Vântur, cea mai intensă experiență muzicală. Unde va concerta
EVZ.ro
Mesajul transmis de iubita lui Babasha, după scandalul imaginilor controversate, din intimitate, cu artistul. Ce spune femeia care îl va face tată / FOTO
Spynews
TAXAŢI în plus din 1 ianuarie. Iohannis a dat lege. Ai termen până pe data de 25
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
”Am luat o pauză”. Vlad Gherman și Oana Moșneagu trec printr-o situație dificilă! Actorul a făcut declarații | FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro