Ce s-ar fi întâmplat în România dacă Dan Barna era președinte: ”Mergeau corupții singuri la închisoare” VIDEO

Ce s-ar fi întâmplat în România dacă Dan Barna era președinte: ”Mergeau corupții singuri la închisoare” VIDEO
”Fericiți în România” alături de Barna

În 2017, apare un nou personaj în politica românească. Dan Barna avea să fie ales președinte la congresul USR ținut la Poiana Brașov. Avea să candideze la cea mai înaltă funcție în stat, iar România ar fi fost alta dacă ar fi fost ales președinte. De atunci ascensiunea sa în clasa politică românească a avut un traseu care a culminat cu funcția de vicepremier în Guvernul lui Florin Cîțu.

Dacă Dan Barna ar fi fost președinte

În octombrie 207, Dan Barna era ales lider al USR, forța politică fondată în urma succesului partidului Uniunii Salvați București la alegerile locale din 2016. În prezent, este al treilea cel mai mare partid politic din România după alegerile legislative din 2016.

La alegerile din 2016 obțineau 8,87% din voturi. În 2019 Dan Barna, din postura de lider al USR, își depunea candidatura la funcția de președinte. Avea să piardă alegerile, iar Dan Barna declara ulterior jurnalistei Denise Rifai:

”USR PLUS trebuia să aibă un candidat, și din discuțiile în cadrul partidului, a căzut măgăreața pe mine. Cu alte cuvinte am tras paiul scurt.”, se justifica Dan Barna pentru candidatura sa la Președtenția României.

Dacă ar fi să ne luăm după cele relatate jurnalistei Denise Rifai, politicianul nu și-ar fi dorit această candidatură. Mesajele transmise de politician de-a lungul campaniei sale electorale se refereau la corupții din politica românească și la ideea de a scăpa țara de ei. Ideile USR au prins la publicul tânăra, dar dezamăgirile au fost mari, după mai multe dezvăluiri din presă, tot legate de corupție..

Ca în multe alte cazuri, muzica românească își găsește personaje în spectrul politic românesc. Așa s-a întâmpalt și cu Dan Barna. Prin modul său de a transmite mesajul USR, a devenit personajul principal într-un clip lansat de trupa Lunatic.

Clipul, intitulat ”Fericiți în România”, a fost publicat pe Youtube, iar mesajul piesei ne îndeamnă la un scenariu care ar fi putut fi plauzibil. Ce s-ar fi întâmplat dacă Dan Barna ar fi fost președintele României? Conform ideii piesei, dacă Dan Barna ar fi fost președinte, mergeau corupții singuri la închisoare.

”Fericiți în România” alături de Barna

Răspunsul îl regăsim în clipul publicat recent de trupa Lunatic, intitulat ”Fericiți în România”. În ideea de a face lumină asupra acestui aspect, am luat legătura cu cei care au publicat piesa. Am stat de vorbă cu Robert Romanca, chitaristul trupei care ne ne-a declarat:

”Este destul de simplu. De fapt ideea clipului și a piesei este că, de fapt, Dan Barna aici reprezintă o idee mai largă. O idee care se tot vehiculează în România, de când votăm lideri. Pentru că trebuie să vină un politician, sau un partid, dar, în special, când e vorba de Președinte se simte foarte tare chestia asta. Să vină un politician care să facă totul și să fie totul bine în țară.

Dan Barna, în mod special, pentru că a căzut măgăreața pe el, ca să zic așa. Pentru noi a reprezentat o idee mai largă. În sensul că, lumea în loc să se uite în propria curte, să pună mâna la treabă, așteaptă să vină un salvator. Să vină un politician care să le rezolve pe toate. De-aici mai departe, fiecare înțelege exact ceea ce vrea.”, ne-a declarat în exclusivitate Robert Romanca, chitaristul trupei Lunatic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI