Ce s-a întâmplat la 1 an de la moartea lui Leo Iorga. Ce a făcut familia, în plină pandemie

Ce s-a întâmplat la 1 an de la moartea lui Leo Iorga. Ce a făcut familia, în plină pandemie
S-a împlinit 1 an de la decesul lui Leo Iorga. Ce gest a făcut familia în amintirea artistului?

Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, a fost comemorat de familie la un an de când s-a stins din viață, pe 2 noiembrie 2019, la doar 54 de ani. Celebrul rocker s-a luptat cu cancerul pulmonar vreme de opt ani și până la ultima suflare a urcat pe scenă, atât de dragul fanilor, cât și pentru a câștiga banii necesari tratamentului. Soția Paula Iorga și fiul cel mare, Edy Iorga, s-au ocupat de parastasul de un an.

S-a împlinit 1 an de la decesul lui Leo Iorga. Ce gest a făcut familia?

Leo Iorga este înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală, unde văduva Paula Iorga și băieții artistului, Eduard și Paul, au fost prezenți la ceremonia creștinească
de pomenire. Familia l-a susținut pe Leo Iorga în anii de luptă cu cancerul și l-a încurajat să urce pe scenă, unde, la ultimele concerte, din cauza epuizării, a cântat așezat pe scaun. Costumația purtată de Leo Iorga la ultimul spectacol este expusă la Roton Music Cafe din București.

Leo Iorga a avut o carieră muzicală neîntreruptă de 40 de ani și a lăsat în urmă șlagăre, dar și multe amintiri frumoase, pentru că a iubit viața până în ultima secundă. La un an de când a rămas văduvă, Paula vorbește adesea la timpul prezent despre Leo Iorga. ”Odihnă veșnică, puiul meu drag! Zâmbim pentru tine, dragostea mea, că tare mult îți plăcea veselia. Ești mereu cu noi, familia ta iubită”, a scris pe conturile sociale Paula Iorga.

Fiii lui Leo Iorga sunt tot artiști și se mândresc cu tatăl lor

Leo Iorga a fost pentru fiii lui, Edy și Paul, un model de urmat. Amândoi au cochetat cu muzica și și-au ales cariere artistice. Edy a fondat trupa ”Amicii”, este DJ, a absolvat Regia și are propria firmă de organizări evenimente cu artificii. La rândul lui, Paul a ajuns producător muzical și colaborează cu cele mai importante nume din industria muzicală românească. Pentru ei, Leo Iorga tatăl, dar și artistul, continuă să existe prin spiritul care le-a marcat existența.

”A trecut un an. Greu de explicat sentimentul atunci când revezi hainele (La Roton Music Cafe – n.r.) pe care le-a îmbrăcat la ultimul concert, dar imposibil să nu fii mândru și recunoscător când realizezi ce a însemnat el pentru alte persoane. Fizic nu mai este printre noi, însă va rămâne întotdeauna, pentru unii, Leo Iorga – artistul, pentru alții, Leo prietenul, pentru familie Lila, pentru mine tata. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”
Edy Iorga 

Leo Iorga alături de unul din moștenitorii săi
Leo Iorga alături de unul din moștenitorii săi

Leo Iorga fuma câte patru pachete de țigări

Numele lui Leo Iorga se leagă de trupe rock ca Pacific, Cargo, Compact, Schimbul 3, Pacifica, Pact și Compact B. La începutul anului 2011 a fost diagnosticat cu
cancer pulmonar, după ce ajunsese să fumeze chiar și patru pachete de țigări pe zi. Operația de extirpare a tumorii i-a prelungit viața, însă în anul 2014 medicii i-au descoperit metastază la creier și l-au operat din nou. De atunci, a urmat tot felul de tratamente, mai mult sau mai puțin experimentale, la cele mai renumite clinici din lume, însă în ciuda efortului financiar uriaș al familiei, Leo Iorga a încetat din viață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI