18 ian. 2024 | 14:57

Ce s-a întâmplat într-o școală după ce au fost interzise telefoanele mobile. Elevii nu au mai avut voie și totul s-a schimbat în cel mai scurt timp

News
Ce s-a întâmplat într-o școală după ce au fost interzise telefoanele mobile. Elevii nu au mai avut voie și totul s-a schimbat în cel mai scurt timp
Au fost interzise telefoanele

După ce o școală a interzis utilizarea telefoanelor mobile, s-au produs schimbări semnificative în comportamentul și concentrarea elevilor. Ce au observat profesorii și ce comportament au adoptat elevii?

Ce atmosferă există într-o școală fără smartphone-uri

Școala Buxton a inițiat un experiment interesant, respectiv interzicerea smartphone-urilor pe campus. În schimb, atât elevii, cât și personalul, au primit telefoane cu funcții limitate. Aceste dispozitive permit doar apeluri și mesaje text, fără posibilitatea de a încărca aplicații moderne.

Experimentul a fost un răspuns la preocupările legate de impactul tehnologiei asupra atenției și a interacțiunilor sociale ale tinerilor. Elevii și personalul școlii au experimentat astfel o viață academică fără distracțiile constante ale smartphone-urilor, concentrându-se mai mult pe interacțiunile directe și pe activitățile educaționale.

La școala Buxton, interzicerea smartphone-urilor a adus beneficii semnificative. Profesorii și elevii sunt de acord că există mai puține întreruperi în timpul orelor, interacțiuni mai semnificative în campus și un timp redus petrecut pe ecrane.

Acest experiment a adus o schimbare pozitivă în dinamica școlii, încurajând socializarea și concentrarea pe activități educative. Această experiență reflectă o problemă comună în educație, cu profesori din întreaga țară raportând lupte constante împotriva utilizării telefoanelor în timpul orelor.

Scott Hunter, profesor de engleză și muzică, consideră că această măsură este o soluție eficientă la problema distracțiilor digitale, în timp ce o altă profesoară consideră că elevii au devenit mult mai sociabili.

Un sondaj realizat într-un district școlar din Virginia a arătat că aproximativ o treime dintre profesori le cer studenților să își pună telefoanele deoparte de cinci până la zece ori pe oră, iar 14.7% fac acest lucru de mai mult de 20 de ori pe oră.

Atunci când o școală gimnazială din Canada a intervievat profesorii, 75% dintre respondenți au considerat că telefoanele mobile afectează negativ sănătatea fizică și mentală a elevilor.

Aproape două treimi au crezut că dispozitivele afectează negativ și performanțele academic: „Este o problemă mare”, a spus Arnold Glass, profesor de psihologie la Universitatea Rutgers, care a cercetat impactul telefoanelor mobile asupra performanței elevilor.

„Ei pierd între o jumătate și o lecție întreagă dacă le este permis să consulte telefoanele în clasă”, a adăugat acesta.

CITEȘTE ȘI: Elevii din România care merg cu telefoane la școală trebuie să știe. S-a dat lege!

Ce fac elevii cu telefoanele în timpul orelor

Ian Trombulak, un consilier de orientare de la liceul Lamoille Union din nordul Vermontului, se confruntă și el cu problema omniprezentă a telefoanelor mobile în școală.

Acesta a observat că elevii sunt adesea distrași de mesaje și rețele sociale, ceea ce le afectează negativ starea emoțională și concentrarea pe parcursul zilei.

Trombulak a remarcat, de asemenea, că unii studenți folosesc telefoanele pentru a coordona escapade în masă la baie, pentru a socializa în timpul orelor, ceea ce distrage implicit atenția de la lecție.

Ian Trombulak a descris o experiență în care elevii lui au fost inițial foarte supărați și anxioși fără telefoanele lor, lucru care l-a îngrijorat. Cu toate acestea, pe parcursul activității la care au participat, elevii și-au diminuat treptat interesul față de telefoane și chiar au gestionat situația, atunci când o fată a încercat să aducă un telefon ascuns.

CITEȘTE ȘI: Țara din Europa care interzice accesul elevilor cu telefoane sau tablete. Decizie fără precedent

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Cele trei cuvinte din limba română ce sunt imposibil de tradus într-o altă limbă. Toată lumea le cunoaște
Click.ro
Ce l-ar fi supărat pe Iohannis. Poliția maghiară intervine cu explicații
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'Faceți loc că începe show-ul!' La 54 de ani, Loredana Groza a renunțat de tot la haine! Imaginile au 'încins' internetul / FOTO
Unica.ro
Pregătește cămara pentru iarnă. Reorganizează totul rapid și eficient
EVZ.ro
Iustina Loghin o sărbătorește pe fiica sa, Ivana Nectaria. Mesajul publicat de fosta concurentă de la Insula Iubirii / FOTO
Spynews
Peste 200.000 de tineri vor fi chemați pentru evaluare militară! Cine refuză va fi arestat sau amendat
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Mediaflux
Iustina Loghin o sărbătorește pe fiica sa, Ivana Nectaria. Mesajul publicat de fosta concurentă de la Insula Iubirii / FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Lala, primele declarații după anunțul că este însărcinată. Ce a spus viitoarea mămică
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro