Ce s-a întâmplat în China în ultimele 24 de ore. Este pentru prima oară de la declanșarea crizei

China - veste bună după trei luni

China a făcut astăzi un anunț extrem de important, care dă lumii întregi motive serioase de optimism. Pentru prima oară, de la declanșarea epidemiei, această țară a raportat zero noi cazuri de infecții cu Covid-19.

Se restartează economia?

„Este un punct de cotitură în această costisitoare bătălie cu epidemia”, notează New York Times. Potrivit oficialilor chinezi, cele 34 de noi cazuri de infecții confirmate au provenit de la persoane  care s-au întors în țară din alte părți ale globului.

Anunțul e cu atât mai important cu cât epidemia a lăsat pe cancel economia țării, care, acum, dacă, în zilele următoare, nu vor fi confirmate alte noi cazuri, va trebui să fie restartată. Chiar dacă nu a mai confirmat cazuri noi de îmbolnăviri, China nu poate spune că a trecut hopul.

Experții spun că e nevoie de 14 zile consecutive în care să nu fie raportat niciun caz nou de infecție și abia atunci vor considera că epidemia a luat sfârșit în această țară. Rămâne de văzut și dacă virusul se va reactiva odată ce oamenii își vor relua viața de zi cu zi.

Vești bune made in China sursa foto: fortune.com
Vești bune made in China sursa foto: fortune.com

„Aceste acțiuni nu sunt sustenabile pe termen lung”

Este foarte clar că deciziile care s-au luat în China au dus la sfârșitul primului val al infecțiilor„, a spus Ben Cowling, profesor și șeful Diviziei de Epidemiologie și Biostatistică la Universitatea de Sănătate Publică din Honk Kong. „Întrebarea este ce se va întâmpla în cazul unui al doilea val, pentru că genul de acțiuni întreprinse de China nu sunt în mod necesar sustenabile pe termen lung„.

Pentru conținerea epidemiei, autoritățile chineze au decis închiderea școlilor și a activității companiilor și au impus restricții severe de circulație și de carantină pentru vizitatorii veniți din străinătate. Din ianuarie, mai mult de 50 de milioane de oameni din provincia centrală Hubei (a cărei capitală este Wuhan – focarul epidemiei) au fost complet separați de restul lumii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI