Ultima oră! Rusia anunță primul deces cauzat de noul COVID-19. Cine este victima

Ultima oră! Rusia anunță primul deces cauzat de noul COVID-19. Cine este victima

Rusia a anunțat cu câteva zile înainte că-și va închide granițele începând de miercuri, 18 martie, până la 1 mai, ca o măsură de a evita răspândirea infecției cu coronavirus. Deși Rusia se află în topul țărilor cu cele mai puține cazuri de infecții cu Covid-19, astăzi a fost anunțat primul deces.

Cine este victima

O femeie de 79 de ani, infectată cu COVID-19, a murit într-un spital din Moscova, acesta fiind primul deces cauzat de această boală infecțioasă. Moartea femeii a fost raportată cu puțin timp în urmă de către cabinetul de criză creat de Consiliul Local al Moscovei, pentru a face față pandemiei cauzate de noul coronavirus.

„Pacienta, în vârstă de 79 de ani, a fost internată pe data de 13 martie, iar la cererea familiei sale, a fost transferată pe 14 la o clinică privată. După ce a fost confirmată pozitiv pentru coronavirus, femeia a fost transferată la spitalul de boli infecțioase nr. 2”,  a declarat purtătorul de cuvânt al cabinetului de criză.

Primul deces cauzat de COVID-19 a fost confirmat în Republica Moldova

Din păcate, în urmă cu câteva zile, a fost confirmat și primul deces cauzat de coronavirus în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de către Ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, menționând faptul că în ciuda tuturor eforturilor depuse de medici pentru a o salva, stare femeii s-a înrăutățit.

Potrivit informațiile oferite de autorități, decesul a fost înregistrat pe 7 martie 2020, fiind vorba de o femeie în vârstă de 61 de ani, recent întoarsă din Italia

Victima a fost internată cu COVID-19 la Spitalul Clinic Republican din Chişinău, însă aceasta suferea de mai multe boli, motiv pentru care trupul ei nu a mai rezistat. Potrivit directorului spitalului în care a fost internată, Anatol Ciubotaru, medicii s-au luptat mai multe 4 zile pentru a o salva, dar în zadar. Femeia a respirat artificial timp de 2 zile, dintre care o zi şi jumătate, intubate, iar în final a decedat în urma unui stop cardiac.

Potrivit informațiilor transmise de conducerea spitalului, satul din care era femeia se afla în carantină, iar numărul bolnavilor crește pe zi ce trece. Republica Moldova a înregistrat, până pe 18 martie, 30 de cazuri de infecţii cu Covid-19.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI