Ce s-a întâmplat după execuția soților Ceaușescu. Unde s-a făcut ”pomana” și ce au consumat ”invitații”

Ce s-a întâmplat după execuția soților Ceaușescu

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost împușcați pe 25 decembrie 1989, dar puțini știu ce s-a întâmplat după execuția celor doi. S-a aflat totul abia în fața Comisiei Senatoriale care a cercetat evenimentele de la Revoluție. Cei care au luat parte la proces, dar și multe alte persoane s-au adunat ulterior în complexul sportiv din Ghencea pentru a sărbători căderea comunismului.

Ce s-a întâmplat după execuția soților Ceaușescu

Dan Voinea, procurorul care s-a ocupat de procesul soților Ceaușescu, a mărturisit că cei care au făcut parte din completul de judecată s-au urcat în două elicoptere și au plecat spre București. În aparatele de zbor se aflau și cadavrele soților Ceaușescu. Acestea au fost lăsate pe stadionul de rugby, unde au fost abandonate de soldați pe timpul nopții, după ce aceștia s-au speriat de o Dacie neagră care dădea târcoale complexului sportiv.

Stadionul de rugby din complexul sportiv Steaua
Stadionul de rugby din complexul sportiv Steaua

La stadionul Steaua s-a organizat o masă la care au participat, printre alții, Cristian Gațu, Gelu Voican și Victor Atanasie Stănculescu.

„Ne-a dat nişte aperitive: brânză, salam, ne-a dat câte o friptură cu piure de cartofi şi ne-a dat să bem vin negru. Si whisky. Cristian Gatu a venit cu whisky. A venit cu nişte sticle cu whisky şi era o noutate. Whisky atunci”, a declarat Dan Voinea.

Se pare că nimeni nu a fost îngrijorat în momentul în care s-a dat vestea că au dispărut cadavrele soților Ceaușescu. „Au mâncat, au băut. La un moment dat eu am zis să plec acasă. Şi zice: nu, domnule, că te ducem cu TAB-ul! Zic: domnule general Stănculescu… se poate?.Nu, nu, că te ducem cu TAB-ul”, a mărturisit procurorul.

Pentru că era noapte, căutarea cadavrelor soților Ceaușescu a început abia a doua zi, în zori. Trupurile neînsuflețite au fost găsite la marginea stadionului de rugby, acolo unde fuseseră lăsate în grabă cu o seară înainte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI