Ce s-a întâmplat cu protestatarii din Topoloveni urcați în dube: Jandarmeria vine cu explicații

Ce s-a întâmplat cu protestatarii din Topoloveni urcați în dube: Jandarmeria vine cu explicații

Jandarmeria Argeş încearcă să explice incidentele de la Topoloveni, județul Argeș, Mai multe persoane care protestau pașnic au fost săltate și urcate cu forța în dubele Poliției, chiar în timpul unei vizite a lui Liviu Dragnea.

Jandarmeria Argeș vine cu propriile explicații după ce mai mulți protestatari au fost duși la Poliție și nu au fost lăsați să protesteze pașnic împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, aflat, vineri, într-o vizită în localitatea Topoloveni, județul Argeș.

Instituția, aflată în subordinea Ministerului de Interne, susține că oamenii au fost sancționați contravențional. Motivul: au participat la o adunare publică nedeclarată și au refuzat să părăsească zona la solicitarea jandarmilor.

Protestul de la Topoloveni: „Ca pe vremea lui Ceaușescu…s-a dat ordinul să ne rețină”

Jandarmeria Argeș anunță că, în total, zece persoane au organizat o adunare publică nedeclarată, motiv pentru care au fost amendați.

„Astăzi (vineri n.r.), în timpul desfăşurării unui eveniment organizat de Primăria oraşului Topoloveni la Casa de Cultură, 10 persoane au organizat în apropiere o adunare publică nedeclarată, conform legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliţiei pentru stabilirea identităţii şi luarea măsurilor legale”
Jandarmeria Argeș

Persoanele ridicate de jandarmi veniseră să protesteze față de prezența lui Liviu Dragnea, președintele PSD, la Topoloveni. Deși erau pașnice, ele nu au fost lăsate să-și arate nemulțumirea și au fost îmbrâncite spre dubele Poliției. Jandarmii argeșeni au transmis că protestatarii au afişat bannere şi au scandat lozinci anti-guvernamentale.

„Trei jandarmi m-au însoţit când am ieşit la fumat. S-a ajuns mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu. Cred că le-a fost frică, se adunaseră vreo 80 de oameni la Topoloveni. Luasem nişte foi pe care scrisesem „NIMIC” , viceprimarul de la Topoloveni m-a înjurat şi apoi s-a dat ordinul să ne reţină. Pentru Liviu Dragnea, frica e foarte mare, el nu se aştepta ca la Topoloveni, care e fief PSD, să găsească cetăţeni care să fie împotriva lui, asta e clar. De aici a şi plecat probabil ordinul şefului jandarmilor, să ne ia la secţia de poliţie, ca să nu degenereze lucrurile şi să se adune mai multă lume”, a declarat unul dintre protestatari pentru Adevărul.

PMP cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a reacționat după acest incident și a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan. În opinia sa, oamenii legii ” au acţionat la ordinele politice venite dinspre PSD”.

„PMP cere demisiile lui Carmen Dan din fruntea Ministerului de Interne şi a şefilor Jandarmeriei care au acţionat la ordinele politice venite dinspre PSD. Dragnea, Dan şi şefii instituţiei au făcut un lucru nepermis în vreo democraţie: au transformat jandarmii în minerii anilor 2018 – 2019. Fac un apel către toţi jandarmii de bună-credinţă din România, care au jurat să apere ţara şi pe cetăţenii săi, să nu mai dea curs ordinelor şefilor lor inconştienţi care s-au pus în slujba lui Liviu Dragnea”
Comunicat PMP

Partidul Mişcarea Populară face încă un apel către alegători să se prezinte la vot pe 26 mai și denunță „agresivitatea ieşită din comun a instituţiilor subordonate politic PSD”.

„Dragnea şi Carmen Dan nu vor fi etern la putere. Dacă românii sunt solidari şi se prezintă în număr mare la vot pe 26 mai, vom evita situaţia în care Dragnea şi ai săi vor mai putea da ordin să ne bage pe toţi în dubă”
Eugen Tomac, președintele PMP