Ce s-a întâmplat cu medicul Mihai Craiu, după confruntarea cu Olivia Steer. ”Colegii mi-au spus că le-am făcut o belea”

Ce s-a întâmplat cu medicul Mihai Craiu, după confruntarea cu Olivia Steer. ”Colegii mi-au spus că le-am făcut o belea”
Ce a mai declarat Mihai Craiu, medicul care s- războit cu Olivia Steer

Medicul Mihai Craiu, cel care „s-a războit” în direct cu Olivia Steer vorbește din nou despre chestiuni medicale prin care își reconfirmă statutul de „erou al vaccinării”, după cum a fost supranumit de Organizația Mondială a Sănătății.

Pediatrul Mihai Craiu, despre criza vaccinurilor

Mihai Craiu, cel care a avut în trecut numeroase discuții cu fosta prezentatoare TV, Olvia Steer despre importanța vaccinurilor, discută din nou despre această chestiune. Olivia Steer a stârnit un val imens de controverse anul trecut, după ce a susținut o amplă campanie televizată, dar și în mediul online potrivit căreia copiii nu ar trebui vaccinați întrucât nu oferă o protecție reală, ba mai mult, pot provoca autism.

Olivia Steer și medicul pediatru Mihai Craiu s-au contrazis în direct pe tema vaccinării, în cadrul unei emisiunii difuzate pe PRO TV.

Foto din timpul emisiunii în care cei doi s-au contrat pe tema „vaccinării copiilor”. Foto: captură
Foto din timpul emisiunii în care cei doi s-au contrat pe tema „vaccinării copiilor”. Foto: captură

Pe fondul crizei vaccinurilor antigripale care a pornit din faptul că părinții au fost mai conștienți cu privire la pericolele car pot apărea în lipsa acestora, doctorul face noi precizări. Ce crede el acum despre acest subiect și ce discuții a avut cu ai săi colegi de breaslă?

”Reacțiile au fost de multe tipuri. Cel mai îngrijorat am fost de reacțiile colegilor mei medici. Am spus să nu li se pară un demers derizoriu. Că poate am validat prin prezența mea de medic… Mulți au fost solicitați să se întâlnească. Cu Olivia am mai avut un monolog lung pe această temă. Bună parte din medicii de familie mi-au scris, m-au sunat. Mihai, ne-ai făcut o belea mi-au spus ei. Nu mai avem vaccinuri. (…) Au fost și reacții negative, era de așteptat.”, a explicat medicul Mihai Craiu.

Medicul specialist mai spune că ezitarea în fața vaccinării reprezintă un real pericol.

”Ezitarea în fața vaccinării este una dintre marile pericole mondiale, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Din acest motiv, am considerat că trebuie să vin și să le explic oamenilor pe înțelesul lor. (…) În momentul ăsta, filosofia care e în fața îndoielii (n.r. Asupra vaccinării) este cumva de înțeles. Părintele are în fața lui un copil sănătos.(…) Vaccinurile au efecte adverse, e normal. Aici se pune accentul și pe cei care sunt antivaccin.”, a explicat medicul Mihai Craiu, la Digi 24.

În prezent, discuțiile lansate de doctorul Mihai Craiu se învârt, de această dată nu doar în jurul importanței vaccinurilor, dar și în jurul imunității pe care copii trebuie să și-o formeze de la vârste fragede, potrivit edupedu.ro.

„Vă rog, dragi părinți, să fiți mai relaxați cu atingerile nevinovate ale unui cățel/pisici/copac/leagăn sau cu joaca în parc în mijlocul gropii de nisip. Copiii mai mari trebuiesc învățați să se spele pe mâini după ce se joacă sau după ce merg la toaletă. În rest, e bine să ne murdărim puțin”, susține Craiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI