Olivia Steer, față în față cu un medic specialist. Teoriile activistei au fost desființate

Olivia Steer, față în față cu un medic specialist. Teoriile activistei au fost desființate
FOTO Facebook Olivia Steer

Olivia Steer și medicul pediatru Mihai Craiu s-au contrazis în direct pe tema vaccinării. Fosta prezentatoare și-a susținut poziția antivaccinare, precizând că studiile care arată că vaccinurile nu provoacă autism sunt finanțate de marile companii farmaceutice. Teoriile activistei au fost desființate de medicul specialist.

Mihai Craiu a vorbit despre epidemia de rujeolă din România, despre cele 16.000 de cazuri înregistrate în țara noastră din septembrie 2016 până în prezent și despre cele 62 de decese. „Din toţi cei 62, există 61 de nevaccinaţi şi un vaccinat, care însă prezenta alte comorbităţi. În aceste cazuri, picătura care a umplut paharul a fost rujeola”, a declarat medicul în cadrul emisiunii Vorbește lumea de la Pro TV.

În replică, Olivia Steer a spus că „domnul doctor trebuie să precizeze că există două tipuri de vaccin, virusul sălbatic şi virusul derivat din vaccin. Se ştie sau s-a analizat dacă virusul cu care au fost infestaţi acei copii provine din vaccin sau este sălbatic? Ca să ştim şi noi dacă nu cumva tocmai vaccinaţii îi îmbolnăvesc pe cei nevaccinaţi.”

Olivia Steer militează împotriva vaccinării

Medicul pediatru a mai spus că 9 din 10 copii nevaccinați care intră în contact cu un copil bolnav se pot îmbolnăvi de rujeolă. El a mai precizat că nu este nici măcar nevoie de contact, pentru că virusul poate trăi zeci de minute, chiar și ore pe suprafețe.

Olivia Steer i-a răspuns medicului, declarând că cei care au îndoieli cu privire la vaccinare „nu au rezerve pentru că s-au uitat pe Google. Nu au rezerve pentru că au vorbit cu o prietenă. Au rezerve pentru că au văzut că prietena lor s-a ales cu copil cu autism după un vaccin. Au nedumeriri când văd prospectul şi în prospect scrie autism sau moarte.”

Fosta prezentatoare a fost contrazisă de Mihai Craiu, după ce a citat din cartea „Vaccinurile şi autoimunitatea”, scrisă de Yehuda Shoenfeld, Nancy Agmon-Levin şi Lucija Tomljenovic. Medicul a susținut că vaccinurile nu provoacă autism și că aceste zvonuri provin de la un articol scris de Andy Wakefield, care este o fraudă științifică.

Întrebată dacă ea a fost vaccinată și dacă și-a vaccinat copiii, Olivia Steer a refuzat să dea un răspuns clar. „Informaţiile cu caracter medical sunt confidenţiale şi au caracter secret dintr-un motiv anume. Eu nu sunt medic, în primul rând. Tot ce spun pot să argumentez. Eu sunt împotriva unor substanţe pe care specialişti, cercetători ştiinţifici, spun că nu ar avea ce să caute în vaccinuri”, a fost răspunsul dat de soția lui Andi Moisescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI