Ce s-a întâmplat cu câteva momente înainte de tragedia din Israel. Cum dansau 100.000 de oameni

Ce s-a întâmplat cu câteva momente înainte de tragedia din Israel. Cum dansau 100.000 de oameni
Ce s-a întâmplat cu câteva momente înainte de tragedia din Israel

Imagini și detalii cu impact emoțional. Ce s-a întâmplat cu câteva momente înainte de tragedia de proporții din Israel. Zeci de oameni și-au pierdut viața și numeroși au fost răniți în timpul unui festival religios, organizat de evrei ortodocși. Mii de persoane dansau pe o tribună, când aceasta a cedar sub greutatea lor.

Tragedia din Israel⌈ Ce s-a întâmplat cu câteva momente înainte de catastrofă

Înregistrarea video de la festivalul Lag B’Omer, unde cel puțin 45 de evrei ortodocși au murit fără scăpare, arată mii de oameni dansând împreună pe muzică, cu doar câteva momente înainte de tragedie. Filmările par să fi fost înregistrate într-un amfiteatru de lângă mormântul rabinului Shimon bar Yochai, de pe Muntele Meron, un punct central în perioadele de sărbătoare.

Cinci copii au fost confirmați în rândul morților, iar bilanțul mai arată 150 de decedați, inclusiv 6 persoane în stare critică, 18 grav răniți, 8 stabilizate și 80 de răniți ușor. Dezastrul este unul dintre cele mai grave petrecute în Israel.

Date din anchetă 

Investigațiile asupra a ceea ce a cauza incidentul abia au început, dar primele indicii arată că ceva a fost în neregulă cu ieșirea de pe Muntele Meron, care este cunoscută ca fiind dificil de traversat. Unii martori au spus că barierele Poliției au blocat sau restricționat scara, ceea ce a împins oamenii să calce unii peste ceilalți. „A fost un efect de domino mortal, a fost avalanșă umană”, a descris un martor.

Ofițerii au subliniat că până la 100.000 de persoane au participat la festival, un număr mai mic decât în ​​anii precedenți, dar mult mai mult decât se anticipase pentru anul acesta, pe fondul restricțiilor COVID-19 din prezent. Polițiștii avertizaseră de supraaglomerare chiar înainte de a avea loc catastrofa, spunându-le celor care au ajuns mai târziu să stea deoparte.

Părți ale site-ului, inclusiv o zonă în care se desfășoară focuri tradiționale, au fost limitate la numai 10.000 de oameni în acest an, cu ajutorul barierelor puse de oamenii legii, în încercarea de a restricționa numărul de persoane care traversează zonele. Adunările din alte părți ale Israelului sunt încă limitate la 100 de persoane. Pentru Lag B’Omer a fost acordată o excepție.

Lag B’Omer este un festival care sărbătorește viața înțeleptului din secolul al II-lea, rabinul Shimon Bar Yochai. A fost cel mai mare eveniment care a fost permis în Israel după ce s-au ridicat restricțiile, ca urmare a impulsului cetățenilor de a se vaccina. Acolo, mai bine de jumătate din populație s-a imunizat, conform dailymail.co.uk.