Ce s-a întâmplat cu bărbatul din Iași care a încercat de mai multe ori să jefuiască locuinţa unui preot

Ce s-a întâmplat cu bărbatul din Iași care a încercat de mai multe ori să jefuiască locuinţa unui preot
Individ prins după ce a încercat să fure din casa unui preot

Un bărbat a încercat să jefuiască locuința unui preot de mai multe ori, iar judecătorii l-au condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru furt calificat și tentativă de furt calificat.

Bărbatul a încercat de nenumărate ori să intre în casa preotului

Potrivit oamenilor legii, bărbatul ar fi încercat să spargă casa preotului de mai multe ori în urmă cu câteva luni. Hoțul a intrat fără griji în casa preotului, în timp ce în locuință se aflau soția și copiii acestuia.

Bărbatul a deschis poarta și a intrat în curtea preotului, apoi în locuința acestuia. Aici a găsit o geantă într-o ladă frigorifică, de unde încerca să sustragă bunuri de valoare, însă a fost surprins de soția preotului, care l-a dat afară din casă. A revenit în aceeași, însă a fost prins din nou.

„În aceeași zi, la ora 22:00, inculpatul a pătruns din nou în curtea persoanei vătămate cu intenția de a sustrage bunuri, acțiune ce a fost întreruptă de persoana vătămată, care, auzind câinii lătrând, s-a uitat pe fereastră și l-a surprins în momentul în care se afla la ușa de acces, încercând să pătrundă în locuință, și a strigat la ceilalți membri ai familiei să intervină, alertându-i cu privire la prezența inculpatului”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Bărbatul și-a recunoscut vina în fața autorităților

Victima a alertat autoritățile, iar oamenii legii s-au deplasat la fața locului și l-au prins pe inculpat pe care l-au dus direct la audieri. În timpul acestora, ieșeanului a refuzat să vorbească și să recunoască cele întâmplate, fiind încătușat.

Cu toate acestea, după ce a început procesul verbal, individul a început să vorbească și a fost de acord să dea o declarație. Acesta a recunoscut săvârșirea faptelor, iar oamenii legii au dispus trimiterea sa în judecată.

Aceștia au cerut, potrivit procedurii în cazul recunoașterii învinuirii, ca judecata să se desfășoare doar pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate de părți.

De asemenea, individul a fost supus unei expertize psihiatrice. Specialiștii au ajuns la concluzia că acesta suferă de o afecțiune psihică. Cu toate acestea, a avut discernământ atunci când a intrat în casa preotului. Preotul spune că îi pare rău pentru cele întâmplate, însă nu avea altă soluție, fiind nevoit să-și protejeze soția și copiii.

„Îmi pare rău… Când a fost prins, am încercat să discutăm cu el, dar nu am avut cu cine”, a precizat ieri preotul V.N. De asemenea, la audieri, părintele a adăugat că nu îl cunoaște pe Claudel Botea și că acesta din urmă nu a mers niciodată la parohia la care slujește pentru a cerși bani sau mâncare, potrivit BZI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI