Ce s-a descoperit despre haina în care a fost executată Elena Ceaușescu. Soția dictatorului, garderobă cu firme celebre

Ce s-a descoperit despre haina în care a fost executată Elena Ceaușescu. Soția dictatorului, garderobă cu firme celebre
Ce s-a descoperit despre haina în care a fost executată Elena Ceaușescu

La 30 de ani de la Revoluție continuă să iasă la iveală informații pe care comuniștii le-au ținut departe de urechile cetățenilor români înainte de anul 1989. S-a descoperit chiar și de la ce firmă de renume era haina în care a fost executată Elena Ceaușescu.

Ce s-a descoperit despre haina în care a fost executată Elena Ceaușescu

Soția fostului dictator nu a excelat prin frumusețe și nici prin ținutele vestimentare. Elena Ceaușescu a preferat să adopte un stil sobru și să se îmbrace în funcție de evenimentele la care participa. Nu purta haine extravagante, dar eleganța în vestimentație era dată de croiala perfectă a articolelor pe care le îmbrăca. Dacă nu reușea să cumpere o rochie de la firmele importante de afară, făcea tot posibilul să obțină imitații în atelierele de croitorie din România.

Elena Ceaușescu avea în garderobă haine cumpărate de la firme mari precum Chanel, Dior sau Hermes, iar poșetele și le achiziționa de la Gucci. Copiile erau realizate la Apaca, în timp ce pantofii proveneau de la Guban Timișoara. Chiar și haina pe care a purtat-o în momentul în care a fost executată alături de Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989 a fot de firmă. Paltonul acesteia fusese cumpărat de la Yves Saint Laurent.

Soția fostului dictator a beneficiat și ea de cultul personalității în perioada comunistă. Apelativul corect politic al Elenei Ceaușescu era „Tovarășa academician doctor inginer Elena Ceaușescu”, la care se adăuga deseori „savantă de renume mondial”. Cu licență poetică, era denumită de scriitorul Eugen Barbu „Înalta Doamnă a Țării.”

Alte surse susțin că soții Ceaușescu nu suportau să li se vorbească cu titlul „domnule” sau „doamnă” considerând acest lucru un act de trădare.

Elena și Nicolae Ceaușescu au fost arestați în timpul Revoluției din 1989, condamnați la moarte și executați prin sentința Tribunalului Militar Excepțional înființat printr-un decret al CFSN.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI