Ce s-a ales de Magdalena Șerban, criminala de la metrou. Cu ce se ocupă acum în închisoare

Ce s-a ales de Magdalena Șerban, criminala de la metrou. Cu ce se ocupă acum în închisoare
Ce s-a ales de Magdalena Șerban, criminala de la metrou. Cu ce se ocupă acum în închisoare

Au trecut aproximativ trei ani de la crima șocantă de la Dristor, acolo unde o tânără de 25 de ani a murit, după ce a fost împinsă de aceasta în faața metroului. Criminala, pe nume Magdalena Șerban, a primit închisoare pe viață pentru fapta sa, iar viața ei în penitenciar arată cel puțin interesant.

Ce s-a ales de Magdalena Șerban, criminala de la metrou

Astfel, ”Criminala de la Metrou” este supusă unui program special de reeducare, menit să o pregătească pentru momentul când va ieși de după gratii. Conform unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), citate de Gândul, Magdalena Șerban este o reală provocare.

Mai mult, specialiștii în sănătatea mintală, dar și educatori din sistemul penitenciar, și-au unit eforturile pentru a încerca să o reformeze pe ”ucigașa de la metrou”.

Femeia își petrece timpul mai mult sedată fiind, pentru a evita crize de furie periculoase. Magdalena Șerban este astfel implicată în diverse activități care au menirea să o educe și să îi distragă atenția de la gândurile negre. Astfel că Magdalena Șerban participă la cursuri de geografie și istorie și nu are voie să lipsească de la ore. Magdalena Șerban, ”Criminala de la metrou” ar urma să fie eliberată peste 20 de ani.

Vinovată de omor calificat și tentativă de omor

În 2017, judecătorii au ajuns la concluzia că Magdalena Șerban, femeia care a împins din senin o tânără în fața metroului, s-a făcut vinovată de omor calificat și tentativă de omor.

A existat și o a doua infracțiune. Aceasta se referă la momentul petrecut imediat după comiterea crimei, când femeia condamnată a încercat să mai împingă și pe altcineva în fața metroului. Din fericire, cea de-a doua femeie împinsă a supraviețuit.

Magdalena Șerban a fost supusă și unui control psihiatric și s-a descoperit că are discernământ, așadar a putut răspunde penal pentru faptele sale.