11 oct. 2024 | 00:33

Ce rol are al treilea compartiment al mașinii de spălat: puțini știu la ce folosește de fapt acesta

Diverse
Ce rol are al treilea compartiment al mașinii de spălat: puțini știu la ce folosește de fapt acesta
Cum te ajută al treilea compartiment al mașinii de spălat să obții haine mai curate: sfaturi utile pe care puțini le cunosc.

Mașinile de spălat moderne vin echipate cu trei compartimente, fiecare având un scop bine definit, dar puține persoane știu cu adevărat care este rolul celui de-al treilea sertar. Acest compartiment, denumit de obicei Prewash, este destinat prespălării, o etapă importantă pentru curățarea hainelor foarte murdare. Mulți utilizatori neglijează să folosească acest compartiment, deși acesta poate face o diferență semnificativă în curățarea articolelor de îmbrăcăminte.

Funcțiile fiecărui compartiment al mașinii de spălat

Fiecare compartiment al mașinii de spălat are o funcție specifică, însă nu toată lumea le folosește pe toate corect. Primul compartiment, Main Wash, este locul în care se adaugă detergentul pentru spălarea principală. În acesta se poate pune detergent lichid, praf sau gel, precum și agenți pentru îndepărtarea petelor sau înălbitori. Acest compartiment este esențial pentru ciclul principal de spălare.

Cel de-al doilea compartiment, Softener, este destinat balsamului de rufe. Acesta ajută la reîmprospătarea materialelor și le conferă un parfum plăcut, mai ales când rufele sunt uscate în interior. De obicei, acest compartiment este marcat cu simbolul „max”, indicând nivelul maxim până la care poate fi turnat balsamul, scrie Tonsguide.

Utilitatea compartimentului de prespălare

Prewash, cel de-al treilea compartiment, este adesea trecut cu vederea, dar poate fi extrem de util pentru hainele cu murdărie persistentă. Acesta este conceput special pentru a îndepărta murdăria grea și petele dificile printr-o spălare preliminară. Procesul de prespălare utilizează mai mulți agenți de curățare și mai multe cicluri de clătire, asigurând astfel o curățare eficientă înainte de ciclul principal.

Mulți utilizatori preferă să curețe manual hainele foarte murdare într-un lighean, însă utilizarea compartimentului de prespălare poate economisi timp și efort. Acesta funcționează eficient pentru a reduce murdăria înainte de a începe ciclul normal de spălare, eliminând astfel nevoia de a freca hainele manual.

Compartiment presapalare masina de spalat

Utilitatea celui de-al treilea compartiment al mașinii de spălat: cum te ajută să cureți eficient hainele murdare.

Cum să folosești corect compartimentul de prespălare

Prewash este mai mic decât celelalte compartimente și, de regulă, este destinat pentru soluții lichide concentrate. Acesta poate fi marcat cu simbolul „I” sau „1”, în funcție de modelul mașinii de spălat. De asemenea, unele mașini de spălat permit detașarea acestui compartiment pentru o curățare mai ușoară.

Pentru a beneficia la maximum de această funcție, este important să adaugi detergent lichid sau soluții special concepute pentru prespălare. Utilizarea acestei funcții este recomandată în special pentru hainele care au acumulat multă murdărie, cum ar fi hainele de lucru, echipamentul sportiv sau articolele utilizate în activități în aer liber.

Al treilea compartiment al mașinii de spălat, deși adesea neglijat, joacă un rol esențial în curățarea eficientă a rufelor foarte murdare. Prespălarea ajută la îndepărtarea petelor și a murdăriei grele, facilitând un ciclu principal de spălare mai eficient. De acum înainte, folosirea corectă a acestui compartiment te va ajuta să îți folosești mașina de spălat la capacitate maximă și să obții haine perfect curate fără efort suplimentar.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Pleacă de la Cotroceni. Klaus Iohannis a luat decizia
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Ucraina este în doliu. Kievul confirmă tragedia: A murit
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro