Ce riscă un român care a furat o sticlă de whisky de 8.000 de dolari în America. Îl aşteaptă o pedeapsă dură

Ce riscă un român care a furat o sticlă de whisky de 8.000 de dolari în America. Îl aşteaptă o pedeapsă dură
Ce pedeapsă riscă un român care a furat o sticlă de whisky de 8.000 de dolari în America?

Un român a furat o sticlă de whisky de 8.000 de dolari. Acesta a fost prins de polițiștii din America, iar acum urmează să își primească pedeapsa. Bărbatul a fost arestat câteva săptămâni mai târziu după ce a fost văzut cerând bani trecătorilor. Acesta are 50 de ani și riscă să petreacă mulți ani în spatele gratiilor, dar și o amendă colosală, dacă este găsit vinovat. ,,Stătea la colțurile mai multor străzi din Jackson”, apune locotenentul Ruschill.

Un român a furat o sticlă de whisky de 8.000 de dolari în America: ce pedeapsă riscă?

Un român este acuzat că a furat o sticlă de whisky de 8.000 de dolari. Acesta a sustras băutura dintr-un magazin din Jackson (Wyoming). Bărbatul a fost prins și arestat câteva săptămâni mai târziu după ce a fost văzut cerând bani trecătorilor. Marian Firu are 50 de ani și riscă 10 ani de închisoare și o amendă de 10.000 de dolari, dacă este găsit vinovat.

Poliția din Jackson a fost chemată la un magazin pe data de 2 noiembrie de unde fusese furată o sticlă de whisky Dalmore veche de 35 de ani, evaluată la aproape 8.000 de dolari.

Ofițerul care a ajuns la fața locului a urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere și a văzut ,,o persoană care seamănă foarte mult cu Firu” care lua sticla de pe raft și o îndesa în pantaloni. Câteva săptămâni mai târziu, un alt ofițer de poliție l-a văzut pe cetățean în timp ce cerea bani oamenilor de pe stradă. Bărbatul a fost arestat ,,fără incidente”.

,,N-a spus niciodată că vrea un avocat. A refuzat să răspundă la întrebări”

,,Stătea la colțurile mai multor străzi din Jackson în jurul datei de 1 noiembrie”, spune locotenentul Ruschill, care a adăugat că românul avea un semn pe care scria că fiul lui de 7 ani este bolnav de cancer și are nevoie de ajutor. Martorii au declarat că l-au mai văzut pe Marian Firu primind bani de la persoanele care treceau prin zonă.

Poliția din Jackson a folosit un traducător pentru a putea comunica cu acesta, dar românul a refuzat să răspundă la întrebări și nu a spus niciodată că vrea un avocat.

„A fost ciudat, n-a spus niciodată că vrea un avocat, doar a refuzat să răspundă la întrebări”, a adăugat Ruschill. „În mod normal, nu arestăm oamenii pentru furtul unei sticle de alcool, însă furtul unei sticle de alcool de 8.000 de dolari este o infracțiune”, a mai spus directorul de comunicare al poliției din Jackson.

Urmăriți Playtech.ro și pe