Ce riscă persoanele care cred în horoscop și astrologie. Totul este demonstrat deja

Ce riscă persoanele care cred în horoscop și astrologie. Totul este demonstrat deja
Riscurile persoanelor care cred în horoscop și astrologie

Specialiștii vin cu noi descoperiri despre persoanele care cred în horoscop și astrologie. Ce riscă acestea dacă au asemenea credințe? Ce consecințe negative ar putea avea asupra lor? Nimeni nu s-ar fi așteptat că se poate întâmpla așa ceva. Cercetătorii avertizează! Ce date interesate arată un sondaj realizat recent în Statele Unite ale Americii? Răspunsurile oamenilor spun totul.

Crezi în horoscop și astrologie? Ce riști dacă faci asta?

Există oameni care cred în talismane, în zi norocoase, în superstiții sau în horoscop. Majoritatea adoră să fie în fața televizorului la rubrica specială a zodiacului sau să citească indicațiile astrelor la prima cafea din zi. De asemenea, semnul sub care te-ai născut este una din curiozitățile de la primele întâlniri dintre unii oameni.

Conform unor oameni de știință, credința în astrologie ar putea avea consecințe negative asupra noastră. Un sondaj realizat recent în SUA arată că nu mai puțin de 40% dintre americani sunt de părere că astrologia este o știință, lucru diferit față de astrologie.

Majoritatea care cred lucrul acesta sunt tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Un alt sondaj din anul 2005 arată că reprezentantele sexului frumos cred mai mult în ceea ce le dictează astrele despre bărbații pe care îi întâlnesc decât modul în care se prezintă ei la o primă întâlnire.

Benjamin Radford a explicat pentru Discovery News că atitudinea este greșită și similară cu rasismul. De exemplu, în funcție de zodie, câteva persoane sunt acceptate sau nu într-un grup. Prejudecățile care îi fac pe unii să caute confirmări se nasc și din felul acesta.

„Mai sunt şi astăzi oameni care dau vina pe lună”

Riscul este și mai ridicat în cazul în care predincția astrală poate influența comportamentul persoanelor care cred, le influențează modul de a acționa și în cele din urmă deciziile și caracterul.

În loc să-și urmeze propriile convingeri, unii sunt tentați să asculte de cele dictate de horoscop. Asta se întâmplă în multe din relații, unde un om își alege partenerul în funcței de nativul lui.

„Mai sunt şi astăzi oameni care dau vina pe lună şi pe zodii. Ei zic: eu n-aş fi aşa de rău dacă aş fi fost născut într-o zodie bună. Sau: e zodia mea, m-am născut în zodia Racului, trebuie să merg înapoi ca racul. Iar altul: m-am născut în zodia Taurului şi trebuie să fiu bătăuş.

Sau altul: M-am născut în zodia Scorpiei şi trebuie să fiu viclean ca ea, şi să înţep pe alţii cu cuvântul. În sfârşit alţii: eu m-am născut în martie, sau zodia Peştelui, sau a Vărsătorului, Cumpenei şi de aceea sunt nehotărât. Ce nebunie!“, a spus Părintele Cleopa, potrivit doxologia.ro.