02 nov. 2021 | 10:42

Ce risc de deces au persoanele nevaccinate anti-covid-19, conform ultimului studiu

Sănătate
Ce risc de deces au persoanele nevaccinate anti-covid-19, conform ultimului studiu
Rata de deces, mult mai mare fără vaccin

Un nou studiu arată ce risc de deces au persoanele nevaccinate anti-covid. În timp ce țările din toată lumea încearcă să vaccineze majoritatea populației, există și excepții, așa cum este România, în care oamenii refuză să facă inocularea cu serul anti-covid.

Care este riscul de deces pentru cei nevaccinați

Acum, au apărut noi date care arată că unul din patru adulți în vârstă care sunt testați pozitiv pentru COVID-19 nu mai respectă regulile de autoizolare, iar analiza separată a cifrelor arată care zone au cele mai mari rate de cazuri.

Persoanele nevaccinate au de 32 de ori mai multe șanse de a muri din cauza coronavirusului decât cei care au primit ambele doze de ser, potrivit cifrelor Oficiului Național de Statistică.

Unul din patru adulți în vârstă care sunt testați pozitiv pentru COVID-19 nu mai respectă regulile de autoizolare, iar analiza separată a cifrelor arată care zone au cele mai mari rate de cazuri.

Cifrele ONS din perioada 2 ianuarie – 24 septembrie 2021, ajustate în funcție de vârstă, au arătat că rata mortalității pentru cei nevaccinați a fost de 849,7 la 100.000, comparativ cu 26,2 pentru cei care nu sunt vaccinați complet.

De asemenea, studiul a arătat că decesele care implică COVID-19 au fost în mod constant mai mici pentru persoanele care au primit două doze, comparativ cu una sau niciuna.

Ratele săptămânale de mortalitate standardizate în funcție de vârstă iau în considerare diferențele în structura de vârstă și dimensiunea populației pentru a permite comparații între grupurile de vaccinare.

Acest lucru se datorează faptului că vaccinările sunt oferite în funcție de grupurile prioritare stabilite de autorități, ceea ce înseamnă că caracteristicile populațiilor vaccinate și nevaccinate se schimbă în timp.

Într-un sondaj separat realizat de ONS, aproximativ 75% dintre respondenții cu vârsta cuprinsă între 35 și 54 de ani au spus că respectă cerințele de izolare pentru întreaga perioadă de 10 zile după ce au fost testați pozitiv pentru coronavirus – în scădere de la 86% în vară.

Cazurile de covid continuă să crească

Cu toate acestea, cifrele, bazate pe răspunsurile colectate de la adulții din Anglia între 27 septembrie și 2 octombrie, au arătat că marea majoritate a oamenilor – 78% – încă respectele aceste măsuri.

Numărul este „semnificativ mai scăzut” decât nivelurile observate la începutul anului, cum ar fi 84% în aprilie și 86% în mai, a spus ONS.

Între timp, o analiză separată a cifrelor guvernamentale sugerează că ratele de infectare cu COVID-19 continuă să crească în aproape una din cinci zone locale din Regatul Unit.

Cu toate acestea, ratele din cele mai multe zone sunt acum în scădere, cu ratele naționale în Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, de asemenea, pe o tendință descendentă, sugerând că al treilea val al virusului este acum determinat de focare localizate, mai degrabă decât de o creștere la nivel de țară a cazurilor noi.

Sud-vestul Angliei continuă să fie într-o situație delicată – deși infecțiile sunt în scădere.

Insulele Orkney din Scoția au înregistrat cea mai mare creștere săptămânală a ratelor în ultimele cifre, de la 227,7 cazuri la 100.000 la 366,1.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro