Ce restricții vor avea românii de Revelion. Până când au voie să petreacă

Ce restricții vor avea românii de Revelion. Până când au voie să petreacă
Toate relaxarile se fac doar pentru vaccinati

Autoritățile din România au decis ce restricții se vor impune de sărbători. Pentru început, Primăria a hotărât ca la Târgul de Crăciun din Capitală de anul acesta să aibă acces doar persoanele vaccinate.

Restricții relaxate de sărbători

În plus, cei care vor să viziteze târgul vor fi nevoiți să plătească bilet. Cât despre Crăciun și Revelion, autoritățile plănuiesc relaxarea unor restricții.

CNSU a decis, vineri, relaxarea mai multor restricții din țară, astfel încât va fi permisă organizarea spectacolelor, concertelor și festivalurilor în aer liber, cu cel mult 1.000 de persoane.

Condiția este ca aceștia să fie vaccinați sau să fi trecut prin boală. Totodată, spectactorii vor putea avea acces la competițiile sportive.

Decizia luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit și condițiile în care se vor putea desfășura ceremoniile de 1 Decembrie, Ziua Națională.

Decizia luată de CNSU urmează să fie adoptată de către Guvern.

Printre măsuri se numără și revenirea elevilor și studenților la ore fizic în toate localitățile cu rata de infectare sub 3 la mie.

Cât despre participarea la ceremoniile de Ziua Națională, CNSU propune ca permiterea participării a cel mult 400 de persoane în zona oficială, în București și a cel mult 200 de persoane în muncipiile reședință de județ cu respectarea unor măsuri: purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor obligatorie, aplicarea regulilor de ifienă, dar și menținerea distanței fizice de 1 metru.

Accesul la zonele neoficiale ale activităților de 1 Decembrie să fie permis doar pentru persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală.

Vor fi permise competițiile sportive cu spectacotir, până la 30% din capacitatea spațiului, cu distanțare și măști, dar și doar pentru vaccinați sau cei care au avut covid.

Ce măsuri rămân în vigoare

Se dă liber la spectacole, concerte și festivaluri în aer liber pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, cu participare de până la 30% din capacitatea totală a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane.

Totodată, participanții trebuie să poarte mască, să asigure distanța fizică și festivalurile publice, private, spectacolele și concertele să fie permisă doar în intervalul 5:00-21:00.

Rămâne în vigoare Hotărârea de Guvern din 22 octombrie privind prelungirea stării de alertă în România pentru 30 de zile și carantina de noapte, interzicerea nunților și botezurilor, dar și programul magazinelor, care se vor închide în continuare la ora 21:00.

Totodată, rămân închise și sălile de sport și/sau fitness, sălile cu jocuri de noroc, piscinele interioare, locurile de joacă pentru copii, târgurile, bâlciurile și talciocurile.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI