31 mart. 2024 | 10:06

Ce reprezintă culorile de pe ambalajele de pâine. Detaliul ştiut de prea puţini cumpărători, e foarte util

Diverse
Ce reprezintă culorile de pe ambalajele de pâine. Detaliul ştiut de prea puţini cumpărători, e foarte util
Ce reprezintă culorile clipsului de la ambalajul de pâine. Fiecare nuanță ar ascunde un mesaj important. Cum trebuie interpretate.

Dacă obișnuiești să achiziționezi des pâine sau alte produse de panificație, trebuie să știi un detaliu important. Potrivit unor voci, culorile de pe ambalaje nu sunt alese la întâmplare, ci au o semnificație exactă. Află în continuare ce secret ascunde banda clips cu care se închide materialul de împachetare.

Ce reprezintă culorile clipsului de la ambalajul de pâine

Românii sunt mari iubitori de produse de panificație. O pâine albă delicioasă, cu crustă crocantă și pufoasă la interior îți atrage privirea la orice magazin sau supermarket. Puțini cumpărători știu însă, secretele acestui produs. Ambalajul său ascunde detalii necunoscute de publicul larg.

Știai că nuanțele de la banda clips cu care se închide ambalajul pâinii au o semnificație specifică? Potrivit unor informații distribuite de o internaută în mediul online, fiecare culoare indică ziua în care pâinea sau produsul de panificație a fost copt în brutărie, după cum urmează:

  • albastru = copt luni;
  • verde = copt marți;
  • portocaliu = copt miercuri;
  • roșu = copt joi;
  • alb = copt vineri;
  • galben = copt sâmbăta.

Cum sunt ambalate produsele de panificație în România

Materialul în care au fost prezentate detaliile mai sus expuse a devenit viral în mediul online. Totuși, unii au privit cu mult scepticism informațiile. În România, produsele de panificație prezintă de cele mai multe ori ambalaje închise cu bandă clips roșie sau albă.

În funcție de materialul din care este confecționată banda clips, aceasta poate să permită (sau nu) inscripționarea datei și lotului din care face parte produsul ce va fi expus spre vânzare.

Ce reprezintă clipband-ul folosit la ambalajul pâinii și ce rol are, de fapt

Potrivit producătorilor în domeniul, clipband-ul reprezintă o soluție eficientă și practică pentru ambalarea produselor de panificație, fără mențiunea că nuanța acesteia este importantă.

Unele voci spun că nuanța de la banda clips ar putea avea o semnificație în unele state din Occident, însă nu și în România, unde este proiectată pentru închiderea pungilor preformate cu ajutorul mașinilor de clipsat manuale sau automate. În unele cazuri, clipsul poate fi reutilizabil.

Semnificații asemănătoare și la produsele lactate

În altă ordine de idei, unele voci susțin că și în cazul produselor din gama lactatelor se urmează astfel de instrucțiuni în ceea ce privește ambalarea. Capacele folosite la cutiile de lapte ar indica nivelul de grăsime al alimentului, susțin unii.

În general, ar exista 4 tipuri de culori de capace: alb, roșu, verde și albastru deschis. Capacul alb indică, spun unii, lapte neomogenizat. Cel roșu prezintă un conținut de cel puțin 3 la sută grăsimi. Laptele bătut ar fi mereu ambalat în recipiente cu capac verde, iar cel degresat în sticle cu capac albastru deschis.

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Cutremur în televiziune. Vedeta ProTV a anunțat acum: Nu sunt pregătită să mor
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro