Ce religie are Rona Hartner. Detaliul neștiut despre vedetă

de: Anca Lupescu
14 11. 2023

Rona Hartner este o actriță și cântăreață foarte cunoscută din România. A avut de trecut prin încercări grele, de la boli, divorțuri și multe suferințe. A vorbit despre relația ei cu Dumnezeu, dar puțini știu ce religie are Rona Hartner. Actrița a vorbit, la un moment dat, despre acest lucru. 

Rona Hartner a fost botezată în secret

Rona Hartner a vorbit adesea despre relația pe care o are cu credința și Dumnezeu. Ea a povestit că părinții ei nu au vrut să îi boteze pe niciunul dintre cei trei copii, pentru că și-au dorit ca aceștia să își aleagă singuri religia.

Când a crescut, Rona Hartner a aflat că bunica i-a botezat în secret pe ea și frații ei la religia ortodoxă. Abia la 17 ani a simțit chemarea unei religii și a cerut să fie botezată. De atunci, viața ei s-a schimbat radical. 

Citește și: Rona Hartner dezvăluie marile greșeli din cuplu care duc la divorț: ”Dacă te cerți cu nevasta nu îi poți cere imediat” EXCLUSIV

Vedeta a povestit când s-a întâmplat acest lucru și ce a făcut. 

„Eram în Franţa şi terminasem filmările la „Gadjo Dilo”. Când era o perioadă mai calmă şi voiam să mă întorc în ţară, l-am văzut pe bărbatul vieţii mele şi am decis să nu mai revin. 

Am rămas cu o valiză şi cu 4.000 de franci în buzunar. Se terminase chiria din contractul pentru film, iar eu nu puteam să-mi permit preţurile exorbitante din acele cartiere. 

Atunci a intrat Dumnezeu în viaţa mea. Am mers într-o biserică şi-am spus: „Doamne, am doar 4.000 de franci, nu vreau să plec din Franţa, nu ţi-am cerut nimic material până acum, ajută-mă să găsesc un apartament gratis, trei luni!” În trei luni urma să încasez banii de la alte două filme. 

Şi Dumnezeu mi l-a dat, rugăciunea mea a fost ascultată, am mers în casa Sa cu un scop precis şi am spus de ce aveam nevoie. A doua zi am fost găzduită într-o garsonieră superbă, la o stradă distanţă de iubitul meu, pentru trei luni, gratis”, a povestit actrița. 

Ea a spus că citește Biblia în fiecare zi și are o relație specială cu Dumnezeu.

Te-ar putea interesa și: Rona Hartner, diagnosticată cu o boală incurabilă în ultimul stadiu. Artista se luptă pentru viața ei: ”Nu respir destul de bine”

Ce religie are Rona Hartner

Rona Hartner a trecut prin multe și recunoaște că n-ar fi putut fără Dumnezeu. Religia a jucat un rol esențial în viața ei.

În adolescență, la 17 ani, a simțit chemarea catolicismului, așa că s-a botezat în această religie. A vorbit despre faptul că iubește Biserica Catolică și se simte acasă când merge la slujbă.

„Este o relaţie foarte directă, în sensul că mă rog pe un Rozariu zilnic, citesc Biblia în fiecare zi, oriunde plec o iau cu mine, şi meditez asupra cuvântului lui Dumnezeu. Păstrez relaţia cu Dumnezeu precum relaţia cu persoana iubită, altfel se alege praful.

Citește despre: Decizia luată de vedetă, după ce a învins iar cancerul: ”Chemarea mea de acum” Pentru ce proiect are nevoie de bani EXCLUSIV

De aceea mă duc des la biserică, merg la slujbă, la cea de duminică merg orice s-ar întâmpla, pentru a-L întâlni pe Dumnezeu, la orice biserică ce îmi apare în drum.

Ca laică şi ca adoratoare, Biserica Catolică îmi place foarte mult.”, a povestit Rona Hartner.

La 17 ani s-a rebotezat

Vedeta a povestit că la 17 ani avea o colegă de clasă care era catolică. A mers cu ea la Biserică, apoi a început să meargă singură, pentru că i-a plăcut ce a văzut la Biserică. 

„Am ascultat, m-am închinat şi le-am spus maicilor de acolo că vreau să mă botez. Ele mi-au spus să vin când va fi Vecernie, iar eu le-am spus că nu, că vreau acum.

L-au chemat pe preot de acasă, părintele Ciobanu, m-au botezat, şi de a doua zi viaţa mea s-a schimbat.

Am început să nu mai fiu aşa timidă, nu mai fumam, nu mai beam cu prietenii, am început să vorbesc limbile străine pe care le ştiam, dar nu îndrăzneam să le vorbesc, am plecat prin lume în pelerinaje, am început să văd viaţa altfel, am întâlnit mulţi preoţi importanţi prin pelerinaje şi mi-am schimbat viaţa complet.

Află detalii: Abandonată de foștii soți, în lupta cu cancerul: ”Nu m-au ajutat. Unele uși se închid pe viață”. Cine i-a sărit în ajutor EXCLUSIV

Catolicismul este religia în care m-am regăsit. Am fost atrasă şi de religia protestantă, dar mi s-a părut rece”, a spus Rona Hartner.

Vedeta a continuat și a spus că ortodocșii sunt mult mai restrictivi și că a ales catolicismul pentru că ambele religii respectă cele zece porunci.