Casa Regală britanică funcționează în baza unor reguli foarte bine definite. Nimeni nu poate ieși din cadrul lor, dacă se urmărește o bună propășire a familiei regale. Inclusiv viitoarele mirese au unele îndatoriri de îndeplinit. Kate Middleton și Meghan Markle au făcut cursuri în acest sens. Foto
Să faci parte din Familia Regală britanică nu este deloc ușor. Nunțile regale reprezintă evenimente televizate la scară largă, organizate în funcție de tradiții specifice și linii pe care miresele, dar și mirii trebuie să le respecte cu sfințenie – înainte de ziua nunții și ulterior.
Regulile sunt ușor diferite, dacă mireasa este de viță regală sau nu. În cel dintâi caz, se înțelege că fata este deja la curent cu restricțiile impuse într-un astfel de mediu. În al doilea caz însă, lucrurile nu stau chiar la fel, astfel încât viitoarea mireasă are nevoie de o anumită pregătire.
Te-ar putea interesa și: Motivul pentru care Regele Charles nu primește niciodată cadouri de ziua sa. Ce tradiție este în Familia Regală
Înainte de a deveni membră a Casei Regale britanice, fata care urmează să se căsătorească, dacă nu este de viță regală, trebuie să urmeze un curs care să o ajute să se integreze în mediul în cauză. Cursul atinge mai multe ramuri: reguli de etichetă, introducere în protocolul regal și antrenament de autoapărare.
În ciuda faptului că membrii Casei Regale britanice beneficiază de pază și protecție, este important ca fiecare dintre ei să dețină informațiile necesare pentru a se ajuta singuri, în caz de nevoie.
Miresele Casei Regale britanice trebuie să poarte obligatoriu rochii realizate de designeri englezi. Așa se face că Prințesa Diana a mers în fața altarului îmbrăcată într-o ținută concepută de Elizabeth & David Emmanuel, la fel cum au făcut și femeile ce i-au urmat.
Kate Middleton a îmbrăcat în ziua nunții sale cu Prințul William o rochie semnată de Sarah Burton. Meghan Markle, pe de altă parte, a ales să poarte o ținută realizată de favorita Clare Waight Keller. Oricum ar fi, regina este cea care are ultimul cuvânt – ea trebuie să își dea acordul pentru rochie.
Te-ar putea interesa și: Tradițiile bizare pe care le are familia regală din Marea Britanie. Multe te vor surprinde
O altă tradiție a nunții regale impune ca buchetul miresei să aibă o crenguță de mirt, pentru a aduce noroc fetei care se căsătorește. Acest obicei a debutat de la Regina Victoria, căreia i s-a oferit în dar o plantă de mirt de la bunica Prințului Albert.
După nuntă, buchetul miresei este lăsat la Mormântul Războinicului Necunoscut de la Westminster Abbey. Regreta Elisabeta I, regina-mamă, a fost prima care a făcut acest lucru după nunta din 1923 cu regele George al VI-lea.
Se mai spune că verighetele mirelui și miresei sunt realizate din aur galez. Setul de bijuterii trebuie prezentat întotdeauna de către Casa Regală britanică celui care urmează să fie mire.