Ce puneau bunicile în aluatul clătitelor de post ca să iasă pufoase. Ingredientul secret pe care îl foloseau
O rețetă simplă, un desert delicios cu care ne putem răsfăța papilele gustative. Află, din rândurile de mai jos, ce puneau bunicile în aluatul clătitelor de post ca să iasă pufoase. Secretul succesului era un singur ingredient.
Rețetă clătite de post
În condițiile în care ouăle, laptele și untul sunt ingrediente aproape nelipsite din rețetele de prăjituri, torturi și alte deserturi, este destul de greu să ne putem bucura de un mic răsfăț culinar dulce în perioadele cu restricții alimentare ce preced marile sărbători creștine din an.
Există însă câteva rețete ce pot fi modificate astfel încât să obținem aceleași rezultate delicioase fără să folosim ingrediente de origine animală.
Ingrediente
Cel mai bun exemplu poate fi găsit în cărțile de bucate vechi, la care apelau cu încredere bunicile noastre. Cheia succesului era un ingredient secret pe care îl adăugau în aluatul clătitelor de post ca să iasă pufoase.
Pentru a le prepara, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
- 400 grame de făină
- 700 mililitri de apă minerală
- 60 mililitri de ulei vegetal
- o linguriță cu sare
- aromele preferate
Te-ar putea interesa și: Clătite de post cu griș și făină. Se fac rapid și sunt delicioase
Mod de preparare – ingredientul ce le face pufoase
În condițiile în care avem de-a face cu un preparat de post, vom folosi ulei vegetal, acesta va ajuta clătitele să iasă pufoase.
Tot ce trebuie să faci este să pui, într-un bol, toate ingredientele lichide – apă, ulei și esențele alese – și într-un alt bol pe cele solide – făină, zahăr, sare.
Ingredientele solide se toarnă treptat în bolul cu cele lichide, amestecând constant până se obține o compoziție omogenă. Se lasă aluatul să se odihnească măcar jumătate de oră.
Modul de preparare este identic cu cel al clătitelor clasice. Se pune o tigaie antiaderentă pe foc, după ce se încinge bine, vei turna câte puțin din aluat, cu ajutorul unui polonic – doza perfectă pentru o clătită.
După un minut, clătita se întoarce pe partea cealaltă, pentru a se coace uniform. Se servesc pudrate cu zahăr, cu gem sau dulceață, cremă de ciocolată etc.
Te-ar putea interesa și: Clătite de post cu praf de copt. Sunt moi, pufoase și delicioase