În ultimul timp, foarte multe persoane preferă să-și prepare pâinea în casă. Gina Bradea a dezvăluit rețeta ei cu care face furori. Cum prepară celebra bucătăreasă pâinea? Iată cum procedează!
Pentru mulți, pâinea de casă are gustul copilărie. Dacă vreți să preparați pâinea după rețeta tradițională, veți avea nevoie de:
-1 kg făina
-10 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
-2 lingurițe sare
-2 lingurițe zahăr
-50 ml ulei (dacă se poate, de măsline, iese aluatul mai fin)
-650 ml apa călduță
După ce vă asigurați că aveți toate ingredientele, puteți trece la prepararea pâinii. Primul pas constă în cernarea făinii. Este necesar ca această procedură să fie repetată de două ori. În așa fel, pâinea se va aerisi.
Următorul pas constă în punerea făinii într-un lighean. Ulterior, aceasta se amestecă cu drojdia uscată și cu zahărul. Dacă vreți să folosiți drojdie uscată, puteți pregăti maiaua separat.
Tot ce trebuie să faceți este să puneți drojdia proaspătă într-un bol și să o amestecați cu zahărul. Peste aceasta se adaugă 50 ml de apă dar și o lingură de fâină. După ce amestecați bine compoziția, este necesar să o lăsați la dospit până își dublează volumul. Când aceasta și-a dublat volumul, o puteți pune peste făină.
Citește și: Cozonacul nu se mucegăiește, e pufos și se desface fâșii. Ingredientul secret folosit de Gina Bradea
Peste compoziție se adaugă apa călduță și sare. Compoziția se amestecă până când se înglobează toată apa. Dacă consistența aluatului nu vă mulțumește, puteți adăuga 1-2 linguri de apă sau făină. Aluatul se va întări când veți adăuga ulei.
Următorul pas constă în frământarea aluatului de pâine. Tot ce trebuie să faceți este să puneți ulei în vas dar și pe mâini. Când începeți să frământați, este necesar să aduceți aluatul dinspre margine spre exterior. În așa fel, aluatul va îngloba aerul și va crește foarte frumos. După cinci minute, puteți începe să trântiți aluatul.
Secretul unui aluat pufos constă tocmai în trântirea acestuia. Tot ce trebuie să faceți este să lasați aluatul sa cadă în lighean. Acoperiți aluatul cu o folie de plastic și un șervet și lăsați-l la dospit. Când aluatul este gata, puteți da drumul la cuptor. Băgați tava cu pâine și așteptați să se coacă. După 30 de minute este indicat să verificați pâinea.