Ce pune Chef Sorin Bontea în supa de găluște pentru un gust deosebit. Secretul celebrului bucătar VIDEO
Supa de pui cu găluște este un preparat românesc tradițional, extrem de delicios și sănătos. Fie că o serviți la prânz sau cină, acest preparat este de-a dreptul savuros, însă puține gospodine știu să-l gătească. Chef Sorin Bontea a dezvăluit, pe canalul său de Youtube, ce adaugă în supa de găluște pentru un gust mai deosebit.
Rețeta supă de pui cu găluşte a lui Sorin Bontea
Fostul jurat de la ‘Chefi la cuțite’ Sorin Bontea este mai activ pe canalul personal de Youtube, acolo unde împărtășește secretele sale culinare cu o mulțime de gospodine. Recent, bucătarul celebru a dezvăluit secretele pentru rețeta sa de supă de pui cu găluște.
Citește și: Secretul celor mai gustoase sarmale. Ingredientul care le face fragede cu adevărat, trucul lui Sorin Bontea
Deși rețeta este una simplă, există un ingredient secret care face supa mult mai delicioasă și găluștele pufoase.
„Care este cea mai populară supă a noastră? Eu cred că este cea cu găluște, așa că o să vă arăt cum fac eu această rețetă”, a detaliat Chef Sorin Bontea.
Ce ingrediente speciale folosește
Chef Sorin Bontea a detaliat că pentru supa de găluște este nevoie de piept de pui, de preferat de țară, ceapă, țelină, păstârnac, morcov, două ouă, griș, pătrunjel, sare şi praf de copt.
„Ingredientele sunt simple. Cum zice românul, asta-i tot! Am pus puiul la fiert, dar ce-am făcut înainte? L-am fiert două-trei minute în altă oală, după care l-am spălat și îl pun din nou la fiert, ca să iasă supa curată. Puiul este gata, acum adaug și legumele tăiate în bucăți mari, pentru că oricum le voi scoate. Le las să fiarbă la foc mic și pun și toate cotoarele de pătrunjel în ea”, a mai spus celebrul bucătar.
Praful de copt, ingredientul secret
Chef Sorin Bontea folosește și un ingredient special atunci când face supă de găluște. Pentru a ieși mai pufoase, bucătarul pune în găluște praf de copt.
„Am ouăle și praful de copt, pe care-l amestec cu grișul, ca să nu facă cocoloașe. Batem ouăle bine, punem griș și amestecăm. Cu cât facem compoziția mai tare a găluștelor, cu atât ele vor trage mai multă supă și riști să rămâi fără zeamă. Consistența trebuie să curgă din tel și o las 5 minute, ca să se umfle grișul”, a explicat chef Sorin Bontea, pe YouTube.
Citește și: Secretul pentru cea mai bună ciorbă cu zeamă de varză. Rețeta bunicii