Ce pun suedezii în chiftele. Ingredientul care le dă cel mai bun gust din lume
Un preparat simplu, aromat, delicios, servit într-un celebru lanț de magazine de mobilă și accesorii de design interior a devenit faimos în întreaga lume. De fapt, nicio sesiune de cumpărături nu este complet fără o porție din acest fel de mâncare. Află, din rândurile de mai jos, ce pun suedezii în chiftele. Ingredientul care este secretul gustului aparte.
Un preparat ce face furori în toată lumea
În ultimii ani, în multe țări din lume, celebrele chifteluțe servite într-un celebru lanț de magazine de mobilă și accesorii de design interior au devenit un răsfăț culinar savurat de un număr foarte mare de oameni.
Mici, zemoase, aromate, celebrele köttbullar se servesc cu garnitură de piure de cartofi, sos de smântână și gem de merișoare.
Ingrediente și mod de preparare
Mulți au ajuns să se întrebe ce pun suedezii în chiftele. Dacă vrei să le prepari acasă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- patru linguri cu pesmet
- patru linguri de lapte
- 250 de grame de carne tocată de porc
- 250 de grame de carne tocată de vită
- trei linguri ceapă rasă
- un ou , bătut ușor
- sare
- piper alb
- un sfert de linguriță de nucșoară măcinată
- două linguri de unt nesărat (pentru prăjit)
Te-ar putea interesa și: Ingredientul de aur pe care turcii îl pun în chiftele. Așa le dai gustul, e cea mai bună rețetă
Pentru a prepara sosul de smântână, ai nevoie de:
- 300 de mililitri de supă de vită
- trei linguri de amidon de porumb , dizolvat in 2 linguri de apă
- o lingură sos de soia
- piper negru , proaspăt măcinat
- 150 de mililitri de smântână lichidă
Te-ar putea interesa și: Cum face Gina Bradea cele mai bune chiftele cu cartofi. Secretul stă într-un detaliu banal, multe gospodine nu țin cont
Ce pun suedezii în chiftele pentru gustul specific
Vei începe prin a pune întreaga cantitate de pesmet într-un bol și torni peste cele patru linguri de lapte. Așteaptă cinci minute, timp în care pesmetul va absorbi lichidul. Se adaugă apoi carnea de vită, ceapa rasă, oul, praful de nucșoară, sare și piper alb și se amestecă, până când se obține o compoziție omogenă. Folosind o lingură, se modelează chiftelele. Din cantitățile de mai sus ar trebui să obții în jur de 25 – 30.
Se pun două linguri de unt, într-o tigaie, la foc mediu. Se pun jumătate din chiftele, scuturând frecvent tigaia. Când acestea devin aurii, se reduce intensitatea focului și se mai lasă la prăjit încă zece minute.
După ce se scot toate chiftelele din tigaie, se toarnă amestecul de bulion și amidon de porumb, care se fierbe timp de cinci minute. Se adaugă sos de soia, sare, piper negru și smântână. Se încălzește încă câteva minute, amestecând continuu.
Ce pun suedezii în chiftele pentru gustul specific? Nucșoara! Acesta este ingredientul ce nu ar trebui să îți lipsească niciodată din compoziție, este secretul aromei deosebite ce a cucerit oameni din diferite colțuri ale lumii.