Chiftelele sunt unul din preparatele cele mai îndrăgite pe masa românilor, atât calde, cât și reci, servite alături de garnituri delicioase. Pentru ca acestea să iasă pufoase și gustoase, aveți nevoie de carne de porc de calitate. În plus, unele gospodine se întreabă câte chiftele ies dintr-un kilogram de carne. Aflați răspunsul în materialul următor!
Chiftelele nu sunt greu de preparat și le poate face oricine acasă. Merg de minune servite alături garnituri delicioase, însă cel mai adesea sunt savurate alături de o porție de piure din cartofi.
Biluțele din carne pot ieși fragede și gustoase dacă urmați câteva trucuri simple privind ingredientele pe care le adăugați în compoziția lor. De asemenea, cantitatea ingredientelor este importantă pentru a obține un rezultat ca la carte. Toată lumea adoră acele chiftele din carne de porc proaspătă, cu o crustă rumenă și crocantă la exterior și interiorul moale, bine condimentat.
Atunci când sunt preparate, unele gospodine combină carnea de porc cu ingredientele din ochi, fără a ști cu exactitate câte chiftele ies dintr-un kilogram de carne.
Ei bine, dintr-un kilogram de carne de porc tocată ies aproximativ 30-35 de chiftele potrivite, nici foarte mici, dar nici foarte mari. Așadar, rețeta pentru prepararea chiftelelor în casă este una ușoară și rapidă!
Prima dată se pun feliile de pâine într-un bol adânc și se acoperă cu lapte. Se lasă la înmuiat timp de 10 minute. Între timp, carnea tocată de porc se pune într-un alt vas. Se adaugă ouăle, cățeii de usturoi și ceapa, date prin răzătoarea cu găuri mici, mărarul, pătrunjelul, cimbrul, sarea și piperul.
După ce s-au înmuiat bine, se adaugă și feliile de pâine, stoarse de lapte, și se amestecă carnea cu toate ingredientele până se obține o compoziție legată.
Vasul se acoperă cu folie de plastic alimentară și se bagă la frigider pentru 30 de minute. Carnea se va amesteca cu toate mirodeniile, iar chiftelele vor ieși pufoase și gustoase.
După ce ați scos carnea de la frigider, se formează chifteluțe mici, cam de mărimea unei nuci. Apoi se tăvălesc prin făină și se așază pe un tocător de lemn.
Citește și: Cât timp rezistă chiftelele în frigider. Multe românce nu știu și își pun sănătatea în pericol
Punem apoi ulei într-o tigaie aderentă și se pun chiftelele în uleiul încins. Indicat este să aplatizați puțin biluțele de carne înainte de a le pune în tigaie.
Chiftelele de porc se prăjesc cca 6 minute, la foc moderat, câte 3 minute pe fiecare parte. După ce s-au rumenit pe ambele părți, se scot pe o farfurie în care ați așezat hârtie absorbantă. Se servesc calde sau reci. Poftă bună!
Citește și: Cât usturoi se pune în carnea pentru chiftele. Ies amare dacă adaugi prea mult, e un detaliu important