Ce pun grecii în piure pentru un gust absolut senzațional. Cele două ingrediente care fac o diferență uriașă de aromă și textură
Când vine vorba de bucătăria grecească, este imposibil să nu-ți desfete papilele gustative, chiar dacă este vorba de un banal piure de cartofi. Așa că,d acă vrei să ai parte de un preparat delicios, află ce pun grecii în piure pentru un gust absolut senzațional, iar cele două ingrediente fac o diferență uriașă de aromă și textură.
Grecii știu să facă un piure de cartofi cu gust absolut senzațional
Atunci când vorbești de bucătăria grecească, fără îndoială că ai parte de un adevărat spectacol al gustului senzațional, indiferent de ce preparat am vorbi. Dar, dacă vorbim strict de banalul piure de cartofi, toate gospodinele știu că trebuie neapărat să fie gros și cremos.
În al doilea rând, trebuie să fie gustos, să aibă un gust mai mult decât smântână, sare și piper, iar bucătarii greci știu cu să facă un piure cu gust absolut senzațional. Preparatul, cunoscut sub numele de Skordalia,regăsit în bucătăria grecească, cu usturoi în stil grecesc are o bază groasă fie din pâine veche de o zi, fie din piure de cartofi.
Ce pun grecii în piure pentru un gust absolut senzațional
Această rețetă ușoară de skordalia din bucătăria grecească este făcută din piure de cartofi și aromatizată cu usturoi, migdale zdrobite și suc de lămâie.
Uleiul de măsline extravirgin este calea de a îmbina totul împreună într-un preparat apetisant pe care îl puteți servi rece sau la temperatura camerei, ca aperitiv la o masă gustoasă sau garnitură alături de pește sau chiar souvlaki la grătar.
Unele rețete de skordalia prevăd adăugarea de nuci sau migdale, ceea ce face preparatul și mai spectaculos.
Cele două ingrediente care fac o diferență uriașă de aromă și textură la acest piure de cartofi
La prima vedere, aceasta arată ca o garnitură de piure de cartofi. Dar gândiți-vă la ea mai mult ca la un văr grecesc al piureului de cartofi. Skordalia folosește destul de mult usturoi. Citricele adaugă un anumit gust pe care nu îl veți găsi în piureul de cartofi așa cum îl știm noi.
Iar uleiul de măsline extravirgin, în cantități generoase, este folosit pentru a transforma totul într-un preparat delicios și foarte pufos. Așa cum spuneam, în anumite rețete, bucătarii greci folosesc migdale, sau nuci, care adaugă un alt element subtil decât piureul tipic de cartofi.
Ingrediente
- 1 kg de cartofi
- 80 gr nuci decojite
- 6 căței de usturoi
- 2 linguri citrice (sucul proaspăt de lămâie sau oțetul de vin roșu)
- 6 linguri de ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper proaspăt măcinat
Cum să faci Skordalia
Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se clătesc sub jet de apă rece. Adăugați-i într-o cratiță și umpleți cu apă. Se adaugă un vârf bun de sare în apă și se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mediu și se lasă să fiarbă până când cartofii sunt moi, aproximativ 15 minute.
Ar trebui să se rupă ușor în acest moment, iar după ce au fiert clătiți-i din nou, de data aceasta sub apă caldă, și lăsați-i deoparte timp de 5 până la 7 minute.
Într-un robot de bucătărie, se combină nucile decojite cu usturoiul și sucul de lămâie. Adăugați un vârf bun de sare și faceți procesorul până când amestecul se transformă într-o pastă.
Este momentul în care, după ce s-au răcit cartofii, să-i pasați, apoi adăugați aproximativ jumătate din uleiul de măsline extravirgin, dar puțin câte puțin în timp ce folosiți o lingură de lemn pentru a amesteca cartofii.
Adăugați usturoiul și pasta de nuci și continuați să adăugați uleiul de măsline extravirgin puțin câte puțin în timp ce folosiți o lingură de lemn pentru a amesteca totul. Gustați și adăugați sare după gust și continuyați să amestecați din nou pentru a combina.
la final, se poate servi simplu, sau ca și garnitură, fie rece sau cald, după cum vă place. Poftă bună!