Ce promovare a primit șeful Poliției care s-a întâlnit cu membrii clanului Duduianu. Care este noul lui loc de muncă

Ce promovare a primit șeful Poliției care s-a întâlnit cu membrii clanului Duduianu. Care este noul lui loc de muncă
Ce funcție va ocupa Liviu Vasilescu

Anunț de ultimă oră al Ministerului Afacerilor de interne cu privire la numirea unui nou șef la Direcția Generală Anticorupție. Potrivit primelor informații, frâiele instituției au fost preluate de nimeni altul decât chestorul Liviu Vasilescu, fost șef al Poliției Române, care a demisionat în septembrie 2020, după ce a fost filmat împreună cu clanul Duduianu.

Cum a anunțat MAI numirea noului șef al Direcției Generale Anticorupție

Vestea că Liviu Vasilescu va ocupa noua funcție de conducere a Direcției Generale Anticorupție a fost făcută cu mult fast, MAI menționând că prin această numire “se face încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituții puternice și eficiente”.

Vă reamintim că Liviu Vasilescu a demisionat de la conducerea Poliției Române în septembrie 2020, atunci când în presă au apărut imagini cu acesta în timp ce purta negocieri cu membrii clanului Duduianu, chiar înaintea înmormântării lui Emi Pian.

Chestorul Liviu Vasilescu fusese numit şef al Poliţiei Române pe data de 21 august 2019, printr-o decizie a fostului premier Viorica Dăncilă, după ce funcția de șef al Poliției Române devenise vacantă ca urmare a demiterii lui Ioan Buda de către ministrul de Interne de la acel moment, Nicolae Moga.

”Începând de azi, 27 mai, prin numirea la conducerea Direcției Generale Anticorupție a domnului Liviu Vasilescu, chestor principal de poliție, în vârstă de 53 de ani, se face încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituții puternice și eficiente.

Este vorba despre un polițist cu o vastă experiență operativă și managerială (30 de ani în Poliția Română), o persoană respectată în sistem”, a transmis, joi seară, Ministerul Afaferilor Interne, potrivit News.ro.

În trecut, Vasilescu a ocupat și funcția de șef al Direcției e Operațiuni Speciale, realizând diferite interceptări și filaje pentru DNA. Datorită calităților care l-au recomandat pentru acest post, chestorul a primit laude din partea procurorilor anticorupție, fiind apreciat pentru discreția și diplomația cu care păstrat secretul anchetelor, astfel că informațiile investigațiilor în curs nu au ajuns la urechile politicienilor.

Ce alte angajări au mai fost anunțate de MAI

Ministerul Afacerilor de Interne a anunțat că alături de Liviu Vasilescu, a fost numită în calitate de Director General adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie, comisar-șef Manuela Elena Popescu, angajat cu o experiență  de 22 de ani în diferite funcții de conducere.

”Timp de 13 ani, între anii 2005 – 2018, a condus Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română (DOS), dezvoltând practic această structură la un nivel comparabil cu structuri similare din alte state. De asemenea, pentru ocuparea funcţiei de Director General Adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie, a fost numită doamna Manuela Elena Popescu, comisar- şef, în vârstă de 45 de ani”, a mai transmis MAI.