Ce program vor avea mall-urile în condițiile situației de urgență. Orarul fiecărui mall din București

Ce program vor avea mall-urile în condițiile situației de urgență. Orarul fiecărui mall din București
Programul oficial al Mall-urilor din București pe perioada situației de urgență.

Președintele României, Klaus Iohanis, a decretat, luni, stare de urgență pentru 30 de zile, în contextul cazurilor de coronavirus înregistrate în România. Acest lucru a determinat mall-urile și supermarket-urile să-și schimbe programul. Mai multe centre comerciale din București și din țară au anunțat că își vor reduce programul de funcționare, însă hipermarketurile și farmaciile din interiorul lor vor avea program normal, informează Mediafax.

Programul oficial al Mall-urilor din București pe perioada situației de urgență

Începând de luni, centrele comerciale din Bucureşti:

  • Promenada Mall
  • Mega Mall
  • Vulcan Value Centre
  • Iris Titan Shopping Center alături de restul mall-urilor deţinute în România de dezvoltatorul NEPI Rockcastle, îşi vor ajusta programul de funcţionare la 8 ore pe zi, anunţă compania într-un comunicat. Acestea vor fi deschise numai în intervalul 12.00-20.00. Hipermarketurile şi farmaciile din centrele comerciale respective vor funcţiona după programul normal.

„Căutăm, alături de chiriaşii noştri, cele mai bune soluţii pentru a gestiona această provocare. NEPI Rockcastle pune pe primul loc siguranţa clienţilor şi angajaţilor săi, iar această măsură a fost luată cu scopul de a preveni răspândirea noului virus. În acest context, au fost anulate toate evenimentele de amploare ce urmau să fie găzduite de centrele comerciale în următoarea perioadă”, anunţă proprietarul mall-urilor.

Încă două mall-uri din București își modifică programul de funcționare

Centrele comerciale București Mall – Vitan și Plaza România își vor modifica programul de funcționare începând cu data de 16 martie. Astfel, programul magazinelor, restaurantelor și cafenelelor se va desfășura între orele 12-20. Totodată, programul cinematografelor va fi redus.

În Plaza România, Biroul de Pașapoarte va avea program de luni până vineri, în intervalul 08.30-16.30 (miercuri până la 18.30). Mai multe centre comerciale din București și din țară au anunțat până acum reducerea programului, în contextul epidemiei de coronavirus.

Interior Mall București.
Programul oficial al Mall-urilor din București pe perioada situației de urgență.

Ce program au Sun Plaza, Băneasa Shopping City și AFI Cotroceni București

Tot în Capitală, în Sun Plaza, magazinele, restaurantele şi cafenelele vor fi deschise între 12:00 și 20:00. Oamenii vor putea face cumpărături din hipermarket-ul Cora între 08:00 și 22:00.

Mall-ul AFI Cotroceni va fi deschis între orele 12:00 și 20:00. Chiriașii care trebuie să ofere un suport mai mare în această perioadă clienților AFI, precum farmaciile, vor putea avea program de funcționare normal. De asemenea, programul de funcţionare al Băneasa Shopping City se va desfăşura între orele 12:00 şi 20:00, excepţie făcând farmaciile şi hypermarket-ul Carrefour, care vor îşi vor menţine programul normal.

Recomandări din partea Mall-urilor

Clienţii sunt încurajaţi să acorde o atenţie sporită igienei personale şi să îşi dezinfecteze frecvent mâinile, folosind dispenserele amplasate în incinta mall-urilor.

Pentru a asigura un mediu cât mai sigur, a fost crescută frecvenţa operaţiunilor de dezinfectare şi igenizare a suprafeţelor şi au fost instalate dispensere cu dezinfectant în mai multe zone ale centrelor comerciale. Mai mult, toate filtrele sistemului de climatizare trec printr-un proces de înlocuire, iar centrele comerciale sunt aerisite în mod natural periodic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI