Ce probleme poți să ai dacă simți dureri de spate, în partea stângă. Sunt comune în rândul adulților

Autor: Andrei Simion - 11:34, 18 aug. 2019
Ce probleme poți să ai dacă simți dureri de spate, în partea stângă

Foarte mulți adulți resimt dureri de spate, în partea stângă, fără să știe care este cauza lor sau modul în care ar trebuie să le trateze. Aceste dureri, numite în termeni științifici dureri lombare, pot indica faptul că o persoană are anumite probleme, dacă se manifestă doar pe partea stângă.

Ce probleme poți să ai dacă simți dureri de spate, în partea stângă

Durerile de spate devin o obișnuință odată cu înaintarea în vârstă, însă medicii ne recomandă să nu le ignorăm și să fim foarte atenți la evoluția lor, întrucât acestea pot indica anumite probleme. Spre exemplu, dacă durerile lombare se manifestă doar pe partea stângă, este posibil ca țesuturile care susțin coloana vertebrală să fie degradate (mușchi, ligamente, articulații). O altă cauză a durerii poate fi afecțiunea unui organ dn zona respectivă: rinichi, aparat reproducător sau intestine.

De asemenea, durerile de spate pot apărea în cazul fibromialgiei sau a spondiliei anchilozante. Nu în ultimul rând, poate fi vorba despre o simplă întindere musculară dobândită în urma unei accidentări. Pacientul poate identifica una dintre cauzele durerilor, însă doar medicul este cel care poate da un diagnostic corect și care prescrie tratamentul.

În cazul în care durerile de spate au trecut de la medicamante sau compresele calde/reci, nu mai este nevoie să mergeți la medic. În schimb, dacă acestea se agravează atunci când mergeți sau stați în picioare, trebuie să consultați de urgență un specialist, mai ales atunci când durerile sunt severe, vă simțiți amețit, aveți febră și greață și simțiți dureri la urinare sau o slăbiciune musculară în anumite zone.

Medicii recomandă câteva remedii pentru durerile de spate care nu necesită un control de urgență. În primul rând se recomandă odihna, dar nu mai mult de câteva zile, întrucât durerile se pot agrava după acest interval. Compresele calde și reci ajută și ele la relaxarea mușchilor și ajută la refacerea țesuturilor. Analgezicele pot calma durerile, însă acestea trebuie luate doar la recomandarea medicilor. Schimbarea stitului de viață este recomandată. Trebuie să evitați statul prea mult pe scaun sau spălatul vaselor (statul aplecat), adică acele poziții care solicită foarte mult zona lombară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI