Ce poți vizita în Suceava. Cele mai minunate 11 locuri din Bucovina românească

Ce poți vizita în Suceava. Cele mai minunate 11 locuri din Bucovina românească
Vatra Dornei este denumita Perla Bucovinei

„Bucovina, plai cu flori” spune un vers celebru din muzica populară românească și mare dreptate are. Vă prezentăm, mai jos, cele mai frumoase destinații turistice din Suceava. Cele mai minunate 11 locuri din Bucovina românească. Care sunt cele mai frumoase zone istorice din județul Sucevei.

Cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în Suceava

Cetatea de Scaun a Sucevei

Nu ai cum să treci prin județul Suceava și să nu vizitezi Cetatea de Scaun. Aceasta a fost reședința ctitorului său, marele voievod Ștefan cel Mare, cât și ca zid de apărare în fața atacurilor otomane din acele vreme. Construită în anul 1388, Cetatea de Scaun a Sucevei a suferit numeroase modificări de-a lungul secolelor, cu scopul de a fortifica zidurile construcției medievale.

Voievodul Ștefan cel Mare a fost cel care a conceput sistemul de apărare al Cetății de Scaun, care a fost imposibil de cucerit, în urma luptelor pe care moldovenii le-au purtat împotriva turcilor sau polonezilor. În 2021, măreața construcție este extrem de bine conservată. Turiștii pot vizita închisoarea, pivnița, capela sau baia de abur care au fost păstrate întocmai ca cele de acum 630 de ani.

Vatra Dornei

Nu degeaba este denumită „Perla Bucovinei”. Vatra Dornei este acel loc magic în care vrei mergi să te refugiezi atunci când problemele te copleșesc. Pe aceste meleaguri, veșnic verzi primăvara și acoperite de o pătură grea de ninsoare în timpul iernii timpul, stă parcă stă pe loc. Stațiunea se află în Depresiunea Dornelor, la o altitudine de 802 de metri.

Aici, turiștii din toate colțurile țării precum și localnici vin pentru a se bucura de tratamentele cu ape minerale (carbogazoase, feruginoase, slab bicarbonatate, sodice, calcice, magneziene, hipotone) și nămol de turbă și de climatul montan cu caracter tonic.

Chilia lui Daniil Sihastrul

Unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Bucovina este Chilia lui Daniil Sihastrul, situată la un km de Mănăstirea Putna. Locuința are forma unei grote săpate într-o stânca masivă, chiar pe valea unui pârâu. Aici și-a trăit zilele pustnicul Daniil Sihastru, omul de încredere al lui Ștefan cel Mare.

Legenda spune că Danii Sihastrul i-a spus voievodului Ștefan cel Mare că va fi domnitorul Moldovei și că Mănăstirea Putna a fost ridicată la îndemnul pustnicului. După moarte, călugărul a fost înmormântat la Mănăstirea Voroneț.

Citește continuarea pe stiridinlume.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI