Ce poți să faci dacă uiți să plătești rovinieta și treci printr-o zonă cu camere. Toți șoferii trebuie să afle asta

Ce poți să faci dacă uiți să plătești rovinieta și treci printr-o zonă cu camere. Toți șoferii trebuie să afle asta
Ce poti sa faci daca uiti sa platesti rovinieta si treci printr-o zona cu camere. Toti soferii trebuie sa afle asta

Din varii motive, mulți conducători auto uită să plătească rovinieta și se trezesc că au omis acest detaliu abia după ce primesc amenda acasă. Ei bine, nu mulți șoferi știu că pot scăpa de amendă. Iată ce poți să faci dacă uiți să plătești rovinieta și treci printr-o zonă cu camere.

Ce se întâmplă dacă uiți să plătești rovinieta și treci printr-o zonă cu camere

Toți șoferii care circulă pe drumurile naționale, europene sau pe autostrăzile din România trebuie să plătească această taxă de drum, începând cu anul 2002. În cazul în care uită să achite contravaloarea acestei hârtii, conducătorii auto riscă să fie sancționați cu amendă. Cu toate acestea, în caz că ai trecut printr-o zonă în care sunt amplasate camere și ai fost surprins fără rovinietă, trebuie să știi că există o metodă prin care poți scăpa de aceste amenzi rovinietă. Este atât de simplu, vei regreta că nu te-ai gândit la asta până acum.

Mai mult ca sigur ai observat că pe drumurile naționale, europene sau pe autostrăzi există camere pentru rovinietă, care sunt diferite de cele pentru viteză. În cazul în care ai trecut pe lângă ele fără să ai plătită această taxă de drum, află că ai fost filmat de una dintre nenumăratele camere fixe sau mobile ale CNAIR, care monitorizează traficul. În momentul în care ești filmat de camere roviniete, numărul de înmatriculare al mașinii tale va intra automat într-o bază de date, unde figurezi fără rovinietă valabilă.

Cum scapi de amendă. Toți șoferii trebuie să afle asta

Data viitoare când ți se mai întâmplă asta, nu trebuie să intri în panică. Dacă îți vei aminti în aceeași zi că ai mers fără rovinietă printr-o zonă cu camere și faci plata până la ora 23:59, vei scăpa de amendă. Practic, sistemul MAI face automat o verificare a tuturor numerelor înregistrate în ziua respectivă, iar cele care au avut rovinieta cumpărată până la sfârșitul zilei sunt șterse din baza de date veche. În concluzie, plătești taxa de drum până la miezul nopții, pentru a scăpa de sancțiune.

Amenda pentru rovinietă o poți primi și atunci când ești oprit de Poliția Rutieră. În urma verificării documentelor, oamenii legii află că nu ai taxa de drum plătită. În acest caz, amenda o vei primi pe loc. De asemenea, dacă circuli fără rovinietă valabilă și ești înregistrat de o cameră specială de monitorizare, fixă sau mobilă, amplasată pe drumurile naționale, europene sau pe autostrăzi, poți primi amenda acasă în termen de maxim opt luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI