Când îți poți lua amendă din cauza cauciucurilor, de fapt. 4 semne care îl alertează pe polițist să te taxeze

Când îți poți lua amendă din cauza cauciucurilor, de fapt. 4 semne care îl alertează pe polițist să te taxeze
Când îți poți lua amendă din cauza cauciururilor? Polițstul are semne după care se ghidează înainte de a-ți da amenda

Conducătorii auto trebuie să aibă grijă la acest detaliu! Când îți poți lua lejer amendă din cauza cauciucurilor? Există nu mai puțin de patru semne care îi indică polițistului faptul că e nevoie să intervină și să te amendeze.

4 semne care îl alertează pe polisti. Când îți poți lua amendă din cauza cauciucurilor?

Siguranța la volan e un subiect pe cât se poate de actual care ar trebui să fie tratat extrem de serios de toți cei care îndrăgesc șofatul. Este nevoie de responsabilitate în trafic atât din prisma regulilor, dar și a detaliilor legate de automobilul pe care îl conduc.

Legislația rutieră de la noi impune echiparea autoturismelor cu pneuri cu o adâncime minimă de 1.6 mm în canelurile din bada de rulare și care nu prezintă deformări care să pună ulterior în pericol siguranța circulației.

Sezonul cald a venit deja și e timpul schimbării cauciucurilor de iarnă cu cele de vară. Șoferii constată deseori că anvelopele din anul anterior nu arată foarte bine, dar lucrul acesta e normal pentru că acestea au și ele o durată de viață limitată, intrând în categoria consumabilelor auto.

  • Care sunt semnele care indică faptul că trebuie să-ți cumperi altele noi?

Poți să-ți dai seama dacă nu sunt simetrice sau dacă indici probleme la sistemul de direcție sau componentele acestuia. Astfel de uzuri pot accentua un drum defectuos care poate indica:

-o geometrie defectuoasă;
-un defect la una dintre componentele sistemului de direcție;
-neechilibrarea jantei la montarea cauciucului.

De asemenea, e timpul să hotărăști să-ți iei altele noi dacă apar umflături inestetice, tăieturi sau deteriorări de orice fel. Mai mult decât atât, oricare din acesta sunt pe lângă un posibil pericol pentru șofer, participanții în trafic sau pietoni și un motiv justificat pentru aplicarea de amenzi contravenționale și ridicarea talonului.

Clasele de sancţiuni

clasa I: 2/3 puncte-amendă;
clasa a II-a: 4/5 puncte-amendă;
clasa a III-a: 6-8 puncte-amendă;
clasa a IV-a: 9- 20 de puncte-amendă;
clasa a V-a: 21- 100 de puncte-amendă

”Această limită este aceeași ca în toată Europa, Asia și America de Nord, respectiv limita 2/32 inci, mai precis 1,6 milimetri, impusă de legi care țin cont de siguranța rutieră, standardizate la nivel global. Anvelopele de iarnă se pot identifica cel mai simplu prin prezența pe laterale a literelor M și S. Se regăsesc sub forma M+S, M.S. sau M&S. Litera M este „MUD” (nămol, noroi, mâl) și litera S M este definită ca fiind „SNOW””, spun specialiștii din domeniu care le recomandă conducătorilor auto să fie atenți la acest detaliu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI