Ce poți să faci dacă te doare măseaua. Tratament de moment până când ajungi la dentist
Ghinioniștii care s-au mai confruntat cu astfel de probleme știu că durerea de măsea este una dintre cele mai greu de suportat. Este intensă, nu cedează, iar uneori trimite „ace” teribile în întreg corpul. Din nefericire, pot trece zile bune până să prinzi un loc pe scaunul unui stomatolog. Iată ce poți să faci dacă te doare măseaua! Aceste tratemente de moment poate ajuta până ajungi la dentist.
Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerii de măsea
Durerea de măsea este aproape imposbil de ignorat. Se apare discret și se accentuează în câteva ore. Este intensă și nu cedează la medicamentele clasice împotriva durerii. Potrivit specialiștilor, cele mai frecvente cauze ale durerii de măsea sunt:
- Caria dentară, cea mai frecventă cauză a durerii dentare;
- Necroza nervului dentar situat în camera pulpară;
- Infecția și abcesul dentar;
- Gangrena pulpară;
- Fracturile dentare;
- Afecțiunile gingivale și parodontoza;
Ce trebuie să faci dacă te doare măseaua?
Primul lucru pe care trebuie să îl faci în momentul în care apare durerea de măsea este să îți faci o programare la medicul stomatolog. Din nefericire, de multe ori va trebui să aștepți câteva zile până când ajungi într-un cabinet specializat. Până atunci, iată câteva trucuri ce ar trebui să te ajute.
În primul rând, ar trebui să vă spălați pe dinți după fiecare masă și să folosiți ață dentară și apă de gură. Între mese, puneți comprese reci – nu cu gheață – pe zona dureroasă. În această perioadă, evitați consumul de alimente reci sau fierbinți. Cel mai important, nu mestecați cu măseaua dureroasă.
Alte tratamente de moment, până ajungeți la dentist. Remedii naturale pentru durerea de măsea
Tampon cu esență de vanilie, coniac, ulei de cuișoare, usturoi
Un tratament de moment pentru durerea de măsea este folosirea unui tampon înmuiat într-unul dintre aceste ingrediente. Uleiul de cuișoare este recunoscut pentru capacitatea de a calma durerile dentare. În mod surprinzător, usturoiul este un alt tratament eficient. Curăţă un căţel de usturoi şi presează-l pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural şi eficace care acţionează imediat.
Ce se întâmplă dacă îți clătești gura cu apă cu sare atunci când te doare măseaua?
Pune apă caldă într-un pahar. Adaugă apoi o linguriță de sare și clătește gura cu soluția obținută la interval de câteva ore. Pentru durerile de dinți, și lămâia are efecte calmante. În fiecare dimineață, spălați-vă gura cu sucul unei lămâi. Un alt tratament recomandă folosirea frunzelor de oragano. Puneți-le într-un pahar cu apă clocotită, lăsați-le la infuzat aproximativ 15 minute. Clătii gura cu soluția, după ce se răcește.