Băutura care te scapă de durerile genunchilor. Ai deja toate ingredientele în bucătărie

Băutura care te scapă de durerile genunchilor. Ai deja toate ingredientele în bucătărie
Băutura care te scapă de durerile genunchilor. Ai deja toate ingredientele în bucătărie

Durerea cronică a articulațiilor este adesea atribuită îmbătrânirii și acest lucru poate fi un factor, dar nu înseamnă că nu poate fi și tratat, ba chiar unii specialiști sunt de părere că natura ne-a pregătit remedii pentru jumătate din problemele pe care le-am putea avea. De exemplu, pe lângă masaj sau diferite alte tratamente de specialitate, există și o băutură care te-ar putea scăpa de neplăceri, în care foarte mulți cred. Ingredientele le ai deja în bucătărie.

Băutura care vă poate ajuta să scăpați de durerea la genunchi și articulații în scurt timp

Durerile articulare ignorate aduc organismului mult stres și provoacă degenerarea inutilă a țesutului articular. În timp ce unele pot fi cauzate de excese fizice, altele pot indica, de fapt, un deficit nutrițional. Dacă aveți dureri zilnice și nu puteți identifica exact cauza, acesta este un punct bun de plecare. Există o rețetă de smoothie care nu numai că va calma iritarea articulațiilor, ci îți va impresiona și papilele gustative, având un gust excelent.

Odată ce știi care este eficiența fiecărei componente a acestei licori, poți începe să te joci cu rețeta, adăugând și scăzând pentru a obține echilibrul perfect pentru tine.

Băutura care vă poate ajuta să scăpați de durerea la genunchi
Băutura care vă poate ajuta să scăpați de durerea la genunchi

Deficitul de vitamine este o cauză frecventă a inflamației, de exemplu, în special dacă trupul tău nu are suficient calciu, bromelină, magneziu și fier. Rețeta de smoothie, prezentată de manukafeed.com, este menită să ofere nutriția potrivită pentru a reduce inflamația cronică și pentru a face mai ușoară vindecarea.

Ingrediente

Ananas – ajutorul ananasului în această combinație este bromelina. Acest compus antiinflamator este recomandat în mod obișnuit persoanelor cu artrită, deoarece reduce umflarea leziunilor țesuturilor moi. Alte caracteristici deosebite ale ananasului includ vitamina C, precum și manganul, cuprul, fibre și vitamina B.

Suc de portocale – el ajută la menținerea ligamentelor și tendoanelor ”în formă”. Proprietățile sale antioxidante diminuează stresul oxidativ ca urmare a deteriorării radicalilor liberi. Flavonoidele și carotenoizii acționează pentru a susține celulele vaselor de sânge și a inhiba răspunsul inflamator, ducând la mai puțină durere.

Scorțișoară – este un condiment aromat care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, ce poate împiedica inflamațiile. Un studiu din 2008 privind artrita reumatoidă și leziunile osoase a constatat că boala crește activitatea de către celulele osteoclaste, care descompun oasele pentru resorbție. În studiu, scorțișoara a reușit să încetinească activitatea osteoclastelor și să reducă leziunile osoase.

Fulgi de ovăz – ovăzul păstrează inflamația la distanță. Acesta este un tip de carbohidrat care trece nedigerat prin sistemul organismului uman, hrănind mai degrabă bacteriile intestinale sănătoase decât întregul corp. Bacteriile sănătoase produc un acid gras care face o oxidare mai eficientă a grăsimilor, ceea ce duce la mai puține inflamații.

Miere – cu o aromă delicată și dulce, mierea conține ”un pumn” de antioxidant.