Ce pește se consumă vara, de fapt. Cum se prepară corect
Bucătarii din întreaga lume ne îndeamnă ca, de fiecare dată când avem ocazia, să consumăm alimente de sezon. Sunt mult mai gustoase și disponibile pe piață la prețuri foarte bune față de alte perioade. Când vine vorba despre pește, de exemplu, știm deja cu toții că vara este momentul potrivit pentru a consuma unele specii în detrimentul altora. Află în rândurile următoare ce pește se consumă vara, de fapt. Ce beneficii îți aduce acest tip de carne și cum se prepară corect.
Ce pește se consumă vara, de fapt
Delicii marine precum tonul roșu sau bonita se numără printre cele mai recomandate pentru consum în sezonul estival. De asemenea, peștele spadă, melva sau magnificul macrou sunt mai accesibili vara decât în alte perioade ale anului. Tot pe timpul verii se pot consuma: pește roșu, pește scorpion, meluza (mai degrabă în iulie, decât în august) și celebrele sardine.
Cunoscute de om de secole la rând, sardinele reprezintă cel mai consumat pește gras din Spania. Cu toate că se spune că acest tip de pește mic a fost denumit după o insulă din Italia, Sardinia, datorită prezenței sale bogate în regiune. Sardinele se mai regăsesc des în mările Atlanticului, Pacificului și Mediteranei.
Sardinele pot fi cumpărate peste tot, pe întregul parcurs al anului. Cel mai bun moment pentru a fi consumat, însă, este perioada de vară. Trebuie să consumi și tu acest fel de carne de pește, sardine. Acest tip de pește se hrănește doar cu plancton, ceea ce înseamnă că nu conține nivelurile ridicate de mercur, spre deosebire de alți pești.
Acești peștișori mici sunt plini de substanțe nutritive care pot fi benefice în prevenirea mai multor afecțiuni de sănătate, potrivit Health Line. Unii dintre acești nutrienți ajută la prevenirea bolilor de inimă sau pot proteja împotriva anumitor tipuri de cancer.
Cum se prepară sardinele proaspete
Un tip de pește foarte sănătos, sardinele sunt recomandate femeilor însărcinate și vârstnicilor, deoarece conțin, printre altele, calciu. Acizii grași Omega-3 ajută la prevenirea bolilor de inimă datorită proprietăților lor antiinflamatorii. Sardinele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina B12, care ajută sistemul cardiovascular să funcționeze corect, și de vitamina D.
Deși pot fi savurate și proaspete, sardinele sunt foarte perisabile. Acesta este și motivul pentru care, de cele mai multe ori, ele sunt cumpărate la conservă. Iată cum poți găti sardinele în perioada de vara – și nu numai. Rețeta, foarte simplă de altfel, este dedicată consumului de pește proaspăt.
După ce am cumpărat sardine proaspete și le curățăm, trebuie să le marinăm. Apoi, trecem prin tigaie sau prin plită de jur împrejur sardinele, însă nu pentru mult timp. Ulterior, adăugăm, dacă este nevoie, un strop de condiment și punem sardinele la cuptor. În acest fel, ne vom bucura de cea mai gustoasă aromă a lor.
În cuptor, sardinele trebuie aranjate ca niște tartine de pâine rustice. După ce prepararea peștelui a ajuns la final, îl putem servi cu orez și legume.