Ce pensii vor avea românii după 35 de ani de muncă. Suma primită va fi foarte mică

Pensii 2020. Cu cât vor crește, de fapt, pensiile în acest an. S-a aflat acum

Chiar dacă pentru tinerii din ziua de azi pensia este un subiect despre care foarte rar de vorbește, ei bine mulți vor fi nevoiți să-și facă calculele atunci când se apropie de vârsta pensiei. Așadar, dacă acum intri în câmpul muncii, trebuie să știi câți bani vei încasa după o contribuție de 35 de ani. Suma ar putea să-i descurajeze pe mulți.

Iată ce pensii vor avea românii după 35 de ani de muncă

Cei de la CFA Romania au vrut să vadă ce pensie ar putea să ia un român cu salariul mediu pe economie după ce a cotizat 35 de ani. Acest calcul se aplică românilor care intră acum în câmpul muncii cu un salariu de 4.000 de lei și care vor cotiza timp de 35 de ani.

CFA Romania reprezinta o asociatie a analiștilor financiari certificați internațional, iar ei au ajuns la concluzia că cei care intră azi în câmpul muncii vor ieși la pensie cu un venit lunar de doar 1.630 lei, conform celor de la zf.ro.

Iată ce pensii vor avea românii după 35 de ani de muncă
Iată ce pensii vor avea românii după 35 de ani de muncă

Pensii de 1.630 de lei, în anul 2055

Din această sumă, 1.080 de lei provin de la Pilonul 1, reprezentat de sistemul public de pensii, iar 545 de lei vin de la fondul de pensii private, adica Pilonul II, care este obligatoriu. Asta presupune o contributie de 3,75 la sută din salariul brut catre Pilonul II.

Până atunci însă actualii pensionari sunt tare nemulțumiți de faptul că Guvernul a anunțat că nu poate majora punctul de pensie cu 40%, cum prevede Legea pensiilor. Reprezentanții pensionarilor amenință Guvernul cu protest în toată țara, dacă legea nu va fi respectată.

Cea mai pesimistă este Violeta Alexandru, ministrul Muncii, care a declarat în nenumărate rânduri că pensiilor vor crește, iar legea va fi respectată, chiar dacă șeful său pe linie de partid, Ludovic Orban, a spus că majorarea va pune în pericol economia României. Comisia Europeană a tras și ea un semnal de alarmă și a spus că într-adevăr, economia României va avea grav de suferit, dacă majorarea va avea loc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI