01 aug. 2023 | 11:39

Ce pensie are Florin Piersic. Rușine mai mare nu există. Încă o dovadă că România nu-și respectă valorile

Știri generale
Ce pensie are Florin Piersic. Rușine mai mare nu există. Încă o dovadă că România nu-și respectă valorile

Florin Piersic este fără îndoială unul dintre cei mai îndrăgiți actori. Actorul român a jucat în zeci de filme și are o carieră de actor cât o viață de om. După 66 de ani petrecuți pe scenă, Florin Piersic primește o pensie ireală. Care este valoarea acesteia?

Ce pensie încasează Florin Piersic?

Florin Piersic și-a dedicat ani buni din viață filmului și teatrului. Emblema cinematografului a jucat în filme cunoscute, precum:  „Ciulinii Bărăganului” (în care a debutat în 1957), ‘Răscoala” (1965), „Columna” (1968), „Mihai Viteazul” (1971), „Pintea” (1976), „Drumul oaselor” (1980), „Trandafirul galben” (1982), „Totul se plătește” (1987), „Eminescu versus Eminem” (2005).Foarte multe persoane se întreabă câți bani câștiga actorul pentru fiecare film.

„N-am avut (n.r. bani), aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract.

Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului”, a povestit Florin Piersic, în pod-castul găzduit de Mihai Morar.

Te-ar putea interesa și: Florin Piersic a avut multe iubite, dar numai una a reușit să-l țină acasă. Cine este Anna Török, femeia care i-a devenit soție

”Mie îmi e frică de moarte!”

În cadrul aceluiași podcast, actorul a vorbit și despre clipa în care se va stinge. Se pare că marele actor se teme de moarte.

„Eu vreau să mai trăiesc puţin! Niciodată nu am spus cum spun alții… Mie îmi e frică de moarte! Nu pot să îți explic de ce”, a precizat Florin Piersic.

O altă întrebare care stă pe buzele românilor este ce pensie câștigă îndrăgitul actor. După o viață dedicată teatrului, actorul încasează o pensie 2.000 de lei, în timp ce pensiile speciale ajung la zeci de mii de lei.

Pe lângă pensie, actorul încasează o îndemnizație de merit, de la Uniunea Teatrală din România, a cărei valoare ajunge la 2.700 de lei.

Datorită meritelor sale, marele actor a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.În anul 2002, Florin Piersic a fost decorat cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori.

Te-ar putea interesa și: Ce scrisoare i-a trimis Florin Piersic Elenei Ceaușescu. O fostă colegă o face publică: „Tovarășei Academician Doctor Inginer”

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Drama prin care trece Mihai Albu. Operat de cancer, creatorul se gândește la suferința fiicei sale
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro