01 iun. 2023 | 15:03

Ce scrisoare i-a trimis Florin Piersic Elenei Ceaușescu. O fostă colegă o face publică: „Tovarășei Academician Doctor Inginer”

Monden
Ce scrisoare i-a trimis Florin Piersic Elenei Ceaușescu. O fostă colegă o face publică: „Tovarășei Academician Doctor Inginer”
Ce scrisoare i-a trimis Florin Piersic Elenei Ceaușescu. Documentul a fost făcut public de către o fostă colegă a actorului.

După întâmplarea de la Cluj-Napoca, unde actorul a adresat un uragan de insulte unui om al străzii, o fostă colegă a acestuia a reacționat. Iulia Popovici, expert în programe culturale româneşti şi europene, a făcut public un document ce a stârnit numeroase controverse în spațiul public. Află în rândurile de mai jos ce scrisoare i-a trimis Florin Piersic Elenei Ceaușescu.

Cum a umilit Florin Piersic un cerșetor, la Cluj-Napoca

În urmă cu doar câteva zile, Florin Piersic a fost implicat într-o situație jenantă. S-a întâmplat la Cluj-Napoca, unde susținea un program artistic stradal. În timpul prestației sale a fost întrerupt de către un cerșetor, care și-a pus șapca pe scările scenei. Actorul l-a certat pe omul străzii pentru gestul său.

Însă nu s-a rezumat doar la a-l certa, fiindcă ce a urmat i-a luat prin surprindere pe mulți. Florin Piersic i-a adresat cerșetorului un uragan de insulte, încheindu-și mesajul explicând că bărbatul era nițel turmentat.

„Îți pui șapca acolo să îți dau bani? Păi ce să-ți dau? Dă-mi tu mie bani, că vă fac program, fir-ai al dracului de vagabond. Mută ursul, nu auzi că am program artistic aici? Bravo domnule, îmi place de ăsta! Un așa personaj aș putea juca eu. Și cred că a tras și ăsta ceva țuicomicină. Ia uite, își pune și sacul aici… Noapte bună, culcă-te! Fii atent! Acum trebuie să fii cuminte, pentru că urmez eu. Până acum nu am vorbit eu, a vorbit altul. Gura!”, s-a exprimat Florin Piersic.

Momentul a fost filmat și a devenit viral pe platformele sociale. Unii s-au amuzat de întâmplare, alții au rămas de-a dreptul șocați. O fostă colegă a lui Florin Piersic a reacționat dur față de artist. Iulia Popovici, pe numele său, este critic și curator de artele spectacolului, expert în programele culturale românești și europene, autoare de cărţi despre sectorul cultural independent şi artele performative din Europa de Est.

Ce scrisoare i-a trimis Florin Piersic Elenei Ceaușescu

Iulia Popovici nu a rămas indiferentă și a reacționat, după evenimentul de la Cluj-Napoca. Experta a dezvăluit un moment cu totul jenant din trecutul fostului său coleg, din perioada comunistă. Aceasta a făcut publică o telegramă de felicitare pe care Florin Piersic i-a trimis-o fostei „prime doamne” a României, Elena Ceaușescu.

Telegrama prevede un mesaj de felicitare la adresa soției dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu, cu ocazia zilei sale aniversare. Documentul este foarte relevant în circumstanțele în care, în perioada comunistă, cultura, arta, precum și alte domenii de activitate erau aspru monitorizate de către autorități. Actorii, ca și ceilalți artiști, erau supuși unor controale stricte și, în cazul în care nu se conformau propagandei și liniei ideologice promovate de partid, erau sancționați.

Numeroși actori talentați și de renume au cunoscut scena în perioada comunistă, jucând în teatrele de stat sau în producțiile cinematografice ale vremii. Unii dintre ei au contribuit semnificativ la dezvoltarea artei teatrale și cinematografice în România, în ciuda limitărilor și constrângerilor de care au avut parte.

„Înțeleg că marele actor Florin Piersic l-a umplut de zoaie pe un amărât, că-i deranja „programul artistic” cu „cerșeală”. Las și eu aici această frumoasă telegramă de felicitare a d-lui Piersic pentru tov. Elena Ceaușescu, spre aducere aminte. Din arhiva lui ANIC cel mic, Mihai Burcea.

P.S.: Nu, trimisul de telegrame nu era obligatoriu. Sunt mult mai mulți artiștii care n-au făcut-o decât ceilalți”, a notat Iulia Popovici pe contul său de Facebook, făcând public formularul.

„Tovarășei academician doctor inginer Elena Ceaușescu”

„Tovarășei academician doctor inginer Elena Ceaușescu (…),

Cu prilejul aniversării zilei dumneavoastră de naștere, cu deosebită stimă vă adresez felicitări și vă urez sănătate, fericire și multă putere de muncă în cativitatea politică și știintzifică de exceptzionala valoare spre binele întregului nostru popor.

Actorul Florin Piersic”, este mesajul notat în telegrama făcută publică de Iulia Popovici, ce poate fi vizualizată și citită în galeria FOTO a acestui material.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Un mare lanț de restaurante fast-food vine în România. Orașul neașteptat în care deschide prima locație
EVZ.ro
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua sarcină
Digisport.ro
"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul
Adevarul
NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Xtra Night Show. Lovitură grea pentru Claudia Pătrășcanu! Gabi Bădălău vrea ca băieții să crească la el: „Sunt afectați lângâ ea” / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
EVZ.ro
Xtra Night Show. Gabi Bădălău a depus plângere penală, după scandalul cu Claudia Pătrășcanu! Afaceristul, acuzații de furt: „Mă șantajează” / VIDEO
Spynews
Îți CONFISCĂ pe loc CÂINELE. Este interzis prin lege în România. Amenda e imensă
Capital.ro
Afacerea de succes a unui român care cultivă planta ce l-a uimit pe Regele Charles. "Poate fi consumată ca atare sau făcută compot, gem, sos pentru mâncare"
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Xtra Night Show. Lovitură grea pentru Claudia Pătrășcanu! Gabi Bădălău vrea ca băieții să crească la el: „Sunt afectați lângâ ea” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro