Ce pedepse infime au primit mai mulți traficanți care au făcut contrabandă

Ce pedepse infime au primit mai mulți traficanți care au făcut contrabandă
Curtea de Apel Galață - pedepse infime pentru câțiva traficanți care au făcut contrabandă cu benzină

O bandă de traficanți au fost condamnați pentru contrabandă cu benzină și țigări. Pedepsele judecătorilor au fost infime față de faptele făcute. Detalii din cazul aferent: pedepse, faptele și demersurile procurorilor antimafia.

Pedepse infime pentru o bandă de traficanți de benzină și țigări

Curtea de Apel Galați a condamnat definitiv 19 persoane în urma unor acte de contrabandă cu țigări și motorină. Judecătorii au hotărât ca cetățenii să fie pedepsiți cu suspendarea executării pentru constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă. Anchetatori au stabilit că gruparea a încercat să introducă ilegal în țară motorină și țigări. Conform cerințelor instanței, inculpații au obligativitatea să restituie contravaloarea combustibilului și țigărilor introduse în țară din Republica Moldova.

Pedeapse: Între 1 an și 4 luni și 2 ani de închisoare
Fapta: Introducerea ilegală în țară a peste 125 de tone de motorină și mii de pachete de țigări
Prejudiuciu: Peste 420.000 de lei
Acuzații: Herţa Gabriel, Cucoş George Marian, Florea Cătălin Daniel şi Păun Ionel Marinel, Florea George, Mândrescu Marian şi Mândrescu Mihaela Cornelia.

Cum au procedat traficanții?
Cele 19 persoane din bandă s-au folosit de mașinile personale pentru a transporta mărfurile din Republica Moldova în România, de la Giurgiulești la Galați, făcând mai multe plinuri în țara vecină, acest detaliu dându-i de gol. Polițiștii de frontieră s-au prins, iar pe fir a intrat și DIICOT. După mai multe luni de filaj, contrabandiștii au fost prinși în flagrant și au recunoscut totul.

Decizia procurorilor
Procurorii antimafia au hotărât să pună sechestru pe opt mașini din posesia traficanților, măsură care e menținută la pronunțarea verdictului și de Curtea de Apel Galați. Autoritățile DIICOT Galați au stabilit că în cursul lunii septembrie 2016 patru dintre persoane au organizat inițial grupul infracțional, ulterior alăturându-se alții.

Pedepse infime pentru 19 traficanți de motorină și țigări (Sursa Foto: DIICOT)
Pedepse infime pentru 19 traficanți de motorină și țigări (Sursa Foto: DIICOT)

125.000 de litri de motorină și peste 13.000 de pachete de țigări

”Acţionând în perioada septembrie 2016 – iunie 2017, membrii grupării au introdus în România din Republica Moldova peste 125.000 de litri de produse energetice accizabile (motorină) şi peste 13.000 pachete de ţigări, pe care le-au vândut fără să plătească taxele către stat”
Procurori DIICOT Galați

Pe data de 21.06.2017 au fost efectuate 12 percheziții la domiciliile și locuințele fără forme legale ale contrabandiștilor. Aici au fost găsite și confiscate peste 2.000 de pachețe de tutun de contrabandă și 1.400 de litri de combustibil.

„Poliţiştii de frontieră gălăţeni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Galați, la locuința unei persoane, despre care existau informaţii că are preocupări în sfera contrabandei cu produse accizabile. La acţiune au participat şi trei lucrători din cadrul Direcției Regionale Vamale Galați. În data de 09 octombrie 2019, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi – Biroul Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere au declanşat o acţiune specifică pentru prinderea în flagrant a unui cetățean român despre care existau date și informații că desfăşoară activităţi de colectare, transport, depozitare şi comercializare de produse accizabile, cunoscând că acestea provin din contrabandă”
Poliția de Frontieră România

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI