Ce pedeapsă a primit bărbatul care a ucis-o pe Antonia, fetița de patru ani din Arad. Trupul micuței a fost incendiat pe un câmp

Ce pedeapsă a primit bărbatul care a ucis-o pe Antonia, fetița de patru ani din Arad. Trupul micuței a fost incendiat pe un câmp
Pedeapsa primită de criminalul Antoniei

Criminalul Antoniei, fetița care a fost ucisă la vârsta de doar 4 ani, a fost condamnat de către Tribunalul din Arad. Bărbatul de 23 de ani a ucis-o pe micuță, apoi i-a incendiat trupul neînsuflețit lângă un cimitir din municipiul Arad.

Cât va sta după gratii criminalul

UPDATE 6 mai: Bărbatul care a ucis fiica de 4 ani a iubitei sale a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Timișoara. În vârstă de 23 de ani, a omorât-o pe Antonia, iar apoi i-a dat foc pe un câmp.

Florin Beniamin Crișan a fost condamnat la 17 ani şi 4 luni de închisoare. Acesta a fost obligat la plata unor daune morale de câte 100.000 de euro pentru mama și pentru tatăl Antoniei. Despăgubirile au fost reduse de 7 ori de către judecători.

Din pedeapsa de 17 ani și 4 luni se vor scade zilele petrecute în arest preventiv.

În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelul declarat de inculpatul Crişan Florin Beniamin împotriva sentinţei penale nr.94/09.03.2022 pronunţată de Tribunalul Arad, în dosar nr. 3693/108/2021. În baza art. 423 alin. 1 Cod procedură penală, cu aplicarea art.418 Cod procedură penală, desfiinţează parţial hotărârea atacată, pe latură civilă, şi rejudecând cauza în limitele de mai jos: Reduce cuantumul despăgubirilor pentru daune morale acordate părţilor civile Rădulescu Sabrina şi Oancea Daniel Cristian şi obligă inculpatul Crişan Florin Beniamin la plata către fiecare parte civilă a sumei de 100 000 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, reprezentând despăgubiri pentru daune morale. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate, care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 241 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, constată încetată de drept la data prezentei decizii, dată la care se emite mandatul de executare a pedepsei închisorii, a măsurii arestului preventiv luat faţă de inculpat în cauză. În temeiul art. 422 Cod procedură penală şi art.424 alin. 3 Cod procedură penală, din pedeapsa principală rezultantă de 17 ani şi 4 luni închisoare, aplicată inculpatului, deduce în continuare durata arestării preventive, de la 09.03.2022 la zi. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate în apel rămân în sarcina statului. DEFINITIVĂ. Pronunţată prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin grefa instanţei, azi, 05.05.2022.
Document: Hotarâre 467/2022 05.05.2022

Știrea inițială: 

Judecătorii Tribunalului din Arad l-au condamnat pe bărbat la 17 ani și patru luni de închisoare și plata unor daune morale pentru mama copilei și pentru tatăl biologic al acesteia. Decizia instanței a venit după o singură înfățișare de proces, care a avut loc pe data de 11 februarie.

Bărbatul de 23 de ani a primit două pedepse. Una dintre ele este de 16 ani și opt luni de închisoare pentru violență în familie sub forma infracțiunii de omor. A doua pedeapsă este de doi ani de închisoare pentru profanare de morminte sau cadavre. Instanța a aplicat cea mai grea pedeapsă, la care a adăugat o treime din a doua pedeapsă.

Mai mult de atât, criminalul este obligat să plătească daune morale în valoare de un milion de euro mamei victime, dar și 500.000 de euro tatălui natural. Sentința dată de Tribunalul din Arad nu este una definitivă și are drept de apel 10 zile de la comunicare, urmând să se judece la Curtea de Apel Timișoara.

18 ani de închisoare pentru un pastor acuzat de agresiune sexuală

Un pastor a fost trimis în judecată pentru că și-a exploatat cinci dintre cei opt copii și a întreținut relații sexuale cu fiicele sale. Judecătorii l-au condamnat definitiv la 18 ani de închisoare, însă i-au mai redus din sentință. În primă fază, acesta primise 21 de ani și 4 luni de închisoare.

”În sarcina acestuia s-a reținut faptul că în perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente, pe care îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie – uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, cărora le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una dintre fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu aceasta şi cu celelalte trei fiice”, se arată întrun comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Pastorul a fost judecat pentru zece infracțiuni, adică viol în formă continuată față de una dintre fete, agresiune sexuală față de alte două minore și mai multe infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului.