Ce nu trebuie să speli niciodată la maşina de rufe şi de ce. Greşeala făcută de cele mai multe dintre gospodine
Ce nu trebuie să speli niciodată la maşina de rufe şi de ce. Multe dintre gospodine comit această eroare, care poate duce nu doar la deteriorarea respectivelor articole, dar și a aparatului electrocasnic în sine. Iată de ce!
Ce nu trebuie să speli niciodată la maşina de rufe şi de ce
Mașina de spălat este folosită în fiecare zi în multe gospodării și poate părea tentant să pui orice articol murdar în aparatul electrocasnic. Cu toate acestea, specialiștii susțin că este nevoie de atenție când vine vorba de spălarea rufelor, întrucât există articole vestimentare care nu ar trebui niciodată spălate la mașină de spălat.
Astfel, specialiștii susțin că trebuie evitată spălarea la mașina de spălat a unor articole din lejeria de corp, cum ar fi sutienele. În cazul acestui articol din lejeria de corp sunt multe riscuri. Nu doar că firele lor pot deteriora cuva mașinii de spălat, dar clemele lor pot rupe și alte articole delicate din încărcătura de rufe.
Mai mult, dacă clemele sutienului se prind în interiorul pereților cuvei mașinii de spălat, acesta se poate întinde în timpul unui ciclu de spălăre, fapt ce te poate duce în situația de a-l arunca.
Recomandările specialiștilor
Un alt articol pe care trebuie să eviți să îl speli la mașina de spălat sunt cravatele, întrucât majoritatea sunt realizate din țesături delicate, precum mătasea sau lâna, materiale care riscă să se strângă în mașina de spălat. În plus, în timpul unui ciclu de spălat, cravatele își pot pierde forma sau pot păta alte articole de îmbrăcăminte. Astfel, specialiștii recomandă curățarea lor manuală sau profesională.
Alte obiecte care pot pătrunde din greșeală în mașina de spălat și pot provoca daune serioase sunt monedele și cheile. Metalul poate deteriora pompa de scurgere a mașinii de spălat și poate zgâria interiorul acesteia, așa că specialiștii recomandă întotdeauna verificare buzunarelor înainte de a pune o încărcătură de rufe în cuvă.
Mare grijă trebuie avută și cu hainele de bebeluși, în special șosetele, din cauza dimensiunii lor. Ș0setele mici pot fi prinse în orificiile de scurgere ale mașinii de spălat, fapt care poate afecta eficiența mașinii de spălat și chiar poate provoca inundații. Astfel, aceste articole vestimentare mici se pot pune în pungi mici de plasă, pentru a evita pierderea lor printre celelalte haine sau cuva de spălat.
Nu în ultimul rând, specialiștii recomandă ca cele mai multe articole din mătase să fie curățate chimic, inclusiv îmbrăcămintea și lenjeria de pat, deoarece temperaturile ridicate pot provoca ruperea țesăturilor delicate. Ciclurile de centrifugare le pot face chiar să-și piardă forma, iar vopselele de pe ele se pot transfera și la celelalte țesături.