Călătoriile cu avionul sunt obositoare întotdeauna. Prin urmare, nimeni nu își dorește să le îngreuneze. Însoțitorii de zbor au văzut, de-a lungul timpului, de toate, de la vomă la mâncare aruncată pe jos și alte situații neplăcute. Cheia pentru o deplasare plăcută cu avionul este sănătatea. Experții împărtășesc câteva secrete pe care ar trebui să le știm pentru a ne simți confortabil în timpul zborului. Află ce nu trebuie să faci niciodată în avion.
Pasagerii au de foarte multe ori comportamente neigienice, periculoase și chiar și nepoliticoase. Dacă fac unele lucruri în cunoștință de cauză sau pur și simplu nu realizează ce se ascunde în spatele gestului lor, nici nu prea contează acum. În continuare, vom prezenta câteva lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată în avion, potrivit însoțitorilor de zbor.
Unele lucruri sunt legate de igienă, altele pur și simplu de bunul simț. Dacă veți evita să faceți aceste gesturi, veți sta departe și de gafele majore din rândul turiștilor. Iată ce sfaturi oferă Deanna Castro, o însoțitoare de bord cu 16 ani de experiență la activ.
„Când vă îmbarcați, este politicos să intrați pe rândul dumneavoastră, să așteptați și să permiteți celorlalți pasageri să se deplaseze spre locul lor. Este în regulă dacă vă aranjați bagajele timp de câteva minute. Însă cel mai bine ar fi să faceți acest lucru când nu este aglomerație pe coridor”, a spus Deanna Castro, într-o intervenție pentru InsideHook.
Însoțitoarea de zbor a explicat că, uneori, când blocăm culoarele de avion, este posibil să ne agățăm de lucrurile altor pasageri și să ne rănim pe noi, dar și pe ceilalți.
A doua regulă de aur: niciodată, dar absolut niciodată, nu se înmânează pungile în care am vomitat însoțitorilor de zbor. Desigur, nu vă gândiți că sănătatea și siguranța reprezintă un inconvenient pentru un echipaj de zbor. Însoțitorii de bord sunt instruiți pentru a ajuta în caz de urgențe medicale. Ei știu chiar și cum să se ocupe în mod corespunzător de o naștere.
Dacă nu vă simțiți bine, anunțați un însoțitor de zbor. Asta nu înseamnă, însă, că după ce ați vomitat, trebuie să îi înmânați lui și punga cu pricina.
„Vă putem oferi o pungă în plus în care să puneți punga cu vomă. Dar vă rugăm… Nu ne dați nouă, în mâini, pungile în care ați vomat”, a punctat Deanna Castro, pentru sursa citată.
Un alt membru al unui echipaj de zbor, pe nume Tommy Cimato, a subliniat importanța evitării contractării de germeni. Sunt câteva reguli pentru călătoria cu avionul. Unele părți ale avionului sunt mai murdare decât altele. Din acest motiv, iată ce trebuie să respectați cu sfințenie!
În primul rând, nu adormiți și nu vă sprijiniți niciodată capul de fereastră. Nu ai de unde ști câți oameni au făcut asta înaintea ta. Și nici dacă cineva a curățat suprafețele cu pricina înainte de îmbarcare.
Un alt sfat al însoțitorului de zbor se referă la evitarea călătoriilor în pantaloni scurți. Dacă puteți, încercați să purtați haine care să acopere pielea care ar putea atinge scaunul. Ca și alte părți ale avionului, scaunele nu sunt curățate între zboruri și pot fi locuri unde se ascund germeni.
Nu în ultimul rând, nu atingeți butonul de tragere al apei atunci când folosiți toaleta. Ca și alte spații publice din avion, baia este locul perfect pentru germeni. Pentru a vă proteja, spălați-vă bine pe mâini și folosiți un prosop de hârtie pentru a apăsa butonul de tragere a apei și pentru a deschide ușa.