Ce nu trebuie să bagi niciodată în mașina de spălat. O pot strica și reparațiile sunt foarte scumpe

Ce nu trebuie să bagi niciodată în mașina de spălat. O pot strica și reparațiile sunt foarte scumpe
Ce nu trebuie sa bagi niciodata in masina de spalat. O pot strica si reparatiile sunt foarte scumpe

Când alegem rufele și hainele pe care le vom curăța la mașina de spălat, trebuie să ținem cont de anumite detalii, precum țesătura materialelor, gradația, programul de spălare și altele. Cu toate acestea, iată că există anumite obiecte care pot deteriora mașina de spălat rufe. Gospodinele îți recomandă câteva trucuri pe care să le poți folosi în tihnă, în confortul propriei locuințe.

De ce nu trebuie curățate covorașele de baie în mașina de spălat

Oricât ne-am dori să putem limpezi orice articol vestimentar sau material textil la mașina de spălat, ei bine, acest lucru nu este posibil. Există anumite țesături și obiecte care pot dăuna mașinăriei și pot duce la stricarea aparatului electrocasnic.

Din acest motiv, este esențial să cunoaștem elementele care pot preveni posibilele avarii ale mașinii de spălat. De exemplu, gospodinele îți recomandă să nu pui covorașele de baie la mașina de spălat.

Chiar dacă sunt necauciucate, aceste carpete mici au fibre lungi și pot înfunda, cu ușurință, scurgerea dacă firele se desprind în cuva mașinii, în timpul programului de limpezire. E foarte important să știi ce trebuie să pui în mașina de spălat.

„Problema este că aceste covoraşe absorb atât de multă apă încât ajung să cântărească mult mai mult decât a fost proiectată maşina de spălat să susţintă.

Maşinile de spălat moderne au o viteză de centrifugare mult mai mare decât cele din trecut, până la 1.200 de rotaţii pe minut. Aceste viteze creează o forţă mare din cauza obiectelor grele, iar greutatea crescută poate deterioara maşina de spălat

Acestea au adesea şi un suport cauciucat care se poate dezintegra în timpul spălării şi care blochează pompa de scurgere prin înfundarea motorului şi a conductei de scurgere”, a atras atenţia tehnicianul Scott Flint, potrivit celor de la clickpentrufemei.ro.

Obiectele care strică mașina de spălat

Mai mult de atât, specialistul a ridicat o altă problemă de natură tehnică. El afirmă că rulmentul, o piesă importantă a mașinii de spălat, se poate sparge în timpul curăţării covorașelor de baie.

„Rulmentul din spate care susţine coşul de rotire preia cea mai mare parte a daunelor cauzate de covoarele grele de baie şi de forţa centripetă mare generată de ciclul de centrifugare. Producătorii de maşini de spălat ar trebui să avertizeze cumpărătorii să evite spălarea covoraşelor de baie în acest mod!”, a spus Flint.

De asemenea, gospodinele recomandă să nu puneți elemente precum șosete pentru bebeluși sau perechi de încălțări în aparatul electrocasnic, deoarece și acestea sunt obiecte care îți distrug mașina de spălat.