03 iul. 2021 | 15:39

Ce nu trebuie să bagi în mașina de spălat, niciodată. Multe gospodine fac această greșeală majoră

Diverse
Ce nu trebuie să bagi în mașina de spălat, niciodată. Multe gospodine fac această greșeală majoră
Ce nu trebuie sa bagi in masina de spalat, niciodata

După aragaz și frigider, mașina de spălat este, cu siguranță, cel mai folosit aparat electrocasnic din gospodărie. Cu toate acestea, iată care sunt articolele vestimentare pe care nu trebuie să le pui niciodată în cuva mașinii. Multe gospodine fac această greșeală majoră

Ce nu trebuie să bagi în mașina de spălat, niciodată

Atunci când ai o gospodărie de îngrijit, mașina de spălat este precum o mană cerească. Cu toate acestea, deși hainele din bumbac, lână sau poliester se spală fără grijă, există anumite fibre care se strică atunci când intră în contact cu forța centrifugă din cuva mașinii de spălat. Iată care sunt articolele vestimentare pe care nu trebuie să le pui, sub nicio formă, la mașina de spălat.

Haine din dantelă

Este foarte important să nu pui hainele din dantelă la mașina de spălat. Articolele vestimentare realizate din acest material fin se vor strica din cauza forței centrifuge. Recomandat este să le speli de mână sau să le duci la curățătorie, acolo unde vor avea grijă cu ce soluții speciale vor curăța petele de pe aceste haine.

Haine din cașmir

La fel ca și în cazul dantelei, cașmirul este unul dintre cele mai prețioase și delicate materiale. Cel mai mare pericol este ca eșarfele, bluzele sau fustele tale din cașmir să se scămoșeze dacă le vei pune la mașina de spălat.

Lenjeria intimă cu broderii

Cuvintele sunt de prisos când vine vorba de această categorie de îmbrăcăminte. Lenjeria intimă din dantelă brodată este foarte delicată, cu multe detalii care ies în relief. Drept pentru care aceasta trebuie spălată în săculeți speciali pentru articole delicate.

Pantofii sport din piele

Știm că foarte multă lume face asta, dar mașinile de spălat moderne au programe dedicate pentru incaltamintea doar din material textil. Nu este recomandat să pui pantofii din piele în mașina de spălat, deoarece materialul se va strica și există o mare posibilitate să nu-i mai poți purta ulterior.

Haine cu păr de animale pe ele

Foarte mulți dintre români au animale de companie, fie că este vorba despre un câine, o pisică, un iepure, hamster sau papagal. Cu toate acestea, specialiștii te sfătuiesc să nu pui niciodată hainele care au păr de animale pe ele direct în mașina de spălat.

Motivul este cât se poate de simplu: firele de păr îți pot bloca scurgerea de la mașina de spălat. Prima dată este recomandat să iei o perie de scame sau o bandă lipicioasă, cu ajutorul cărora să aduni firele inestetice.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro