Ce nu trebuie să bagi în mașina de spălat, niciodată. Multe gospodine fac această greșeală majoră

Ce nu trebuie să bagi în mașina de spălat, niciodată. Multe gospodine fac această greșeală majoră
Ce nu trebuie sa bagi in masina de spalat, niciodata

După aragaz și frigider, mașina de spălat este, cu siguranță, cel mai folosit aparat electrocasnic din gospodărie. Cu toate acestea, iată care sunt articolele vestimentare pe care nu trebuie să le pui niciodată în cuva mașinii. Multe gospodine fac această greșeală majoră

Ce nu trebuie să bagi în mașina de spălat, niciodată

Atunci când ai o gospodărie de îngrijit, mașina de spălat este precum o mană cerească. Cu toate acestea, deși hainele din bumbac, lână sau poliester se spală fără grijă, există anumite fibre care se strică atunci când intră în contact cu forța centrifugă din cuva mașinii de spălat. Iată care sunt articolele vestimentare pe care nu trebuie să le pui, sub nicio formă, la mașina de spălat.

Haine din dantelă

Este foarte important să nu pui hainele din dantelă la mașina de spălat. Articolele vestimentare realizate din acest material fin se vor strica din cauza forței centrifuge. Recomandat este să le speli de mână sau să le duci la curățătorie, acolo unde vor avea grijă cu ce soluții speciale vor curăța petele de pe aceste haine.

Haine din cașmir

La fel ca și în cazul dantelei, cașmirul este unul dintre cele mai prețioase și delicate materiale. Cel mai mare pericol este ca eșarfele, bluzele sau fustele tale din cașmir să se scămoșeze dacă le vei pune la mașina de spălat.

Lenjeria intimă cu broderii

Cuvintele sunt de prisos când vine vorba de această categorie de îmbrăcăminte. Lenjeria intimă din dantelă brodată este foarte delicată, cu multe detalii care ies în relief. Drept pentru care aceasta trebuie spălată în săculeți speciali pentru articole delicate.

Pantofii sport din piele

Știm că foarte multă lume face asta, dar mașinile de spălat moderne au programe dedicate pentru incaltamintea doar din material textil. Nu este recomandat să pui pantofii din piele în mașina de spălat, deoarece materialul se va strica și există o mare posibilitate să nu-i mai poți purta ulterior.

Haine cu păr de animale pe ele

Foarte mulți dintre români au animale de companie, fie că este vorba despre un câine, o pisică, un iepure, hamster sau papagal. Cu toate acestea, specialiștii te sfătuiesc să nu pui niciodată hainele care au păr de animale pe ele direct în mașina de spălat.

Motivul este cât se poate de simplu: firele de păr îți pot bloca scurgerea de la mașina de spălat. Prima dată este recomandat să iei o perie de scame sau o bandă lipicioasă, cu ajutorul cărora să aduni firele inestetice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI